"Sheherezada" la Filarmonica "Paul Constantinescu"

Publicat in Eveniment 10 Mai 2016 191 ori
Google+ WhatsApp
"Sheherezada" la Filarmonica "Paul Constantinescu"
"Sheherezada" la Filarmonica "Paul Constantinescu"

Joi, 12 mai 2016, Concertul Simfonic al Filarmonicii "Paul Constantinescu" prezintă trei lucrări muzicale ale unora dintre cei mai importanți compozitori ruși: Aram Haciaturian, Sergei Rachmaninoff și N. Rimski Korsakov.

 

Imediat după "Adagio"-ul superb din muzica baletului "Spartacus și Phrygia", scena sălii "Ion Baciu" va răsuna în acordurile "Variațiunilor pe o temă de Paganini" ale lui Sergei Rachmaninoff, lucrare ce presupune o mare virtuozitate din partea interpretului, prezentată de însuși compozitor la momentul premierei din 7 noiembrie 1934, acompaniat de Orchestra din Philadelphia, sub bagheta lui Leopold Stokowski.

Seara se încheie conducând auditoriul într-o lume de basm, inspirată de poveștile din antologia "O mie și una de Nopți" ale Sheherezadei : povești cu prinți, prințese, sultani, corăbii, relatate cu ajutorul instrumentelor muzicale din orchestra, toate cuprinse în Suita Simfonică "Sheherezada" semnată de N.Rimski Korsakov, cu unul dintre cele mai frumoase solo-uri de vioară scrise vreodată, ce o înfățișează pe însăși Sheherezada.

Ora 19.00, dirijor Tiberiu Oprea, pianistul Constantin Sandu și Orchestra Simfonică în concert de poveste, "Sheherezada".

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.