Rachetele antigrindină de la Ploiești vor salva culturile din UE

Publicat in Eveniment 10 Mai 2016 738 ori
Google+ WhatsApp
Rachetele antigrindină de la Ploiești vor salva culturile din UE
Rachetele antigrindină de la Ploiești vor salva culturile din UE

În timp ce Prahova a fost devastată de grindină, Uzina Mecanică Ploiești va produce sisteme de protejare a culturilor agricole pentru Franța, Belgia sau Elveția.


Rachetele antigrindină produse în Prahova, la Uzina Mecanică de la Crângul lui Bot, aparținând ROMARM, vor proteja culturile agricole din Uniunea Europeană.
Conducerea Uzinei așteaptă în acestă perioadă să primească certificarea UE pentru a putea începe exportul.

România este singurul producător de rachete antigrindină, cu aerosoli care condensează apa din norii cu încărcătură de grindină. O singură rachetă, care poate ajunge și până la 10.000 metri altitudine, poate proteja culturile pe o rază de 10 kilometri.Mai mult, de la Crângul lui Bot ar putea pleca rachete antigrindină și în țări din afara Uniunii Europene. Odată început exportul, uzina mecanică va trimite specialiști în țările importatoare. Aceștia vor școlariza personal pentru a putea folosi sistemul antigrindină produs în lângă Ploiești.
Un prototip intră în producție
În următoarele luni, la Uzina Mecanică de la Crângul lui Bot va începe producția unui nou prototip de rachetă antigrindină. Este vorba despre un model cu un calibru mai mic decât cel actual, care este de 82 mm. Cantitatea de aerosoli din rachetă va fi mai mare, pentru a mări și eficacitatea protecției antigrindină. În plus, costurile vor scădea cu aproximativ 20%. Acum, producerea unei rachete antigrindină costă în jur de 4000 de lei.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.