Ziua Internationala a sportului pentru dezvoltare si pace

Publicat in Eveniment 06 Aprilie 2016 516 ori
Google+ WhatsApp
Ziua Internationala a sportului pentru dezvoltare si pace
Ziua Internationala a sportului pentru dezvoltare si pace

Clubul Sportiv Municipal Ploiesti sarbatoreste, astazi, Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, data de 6 aprilie fiind stabilita de Organizatia Natiunilor Unite in urma initiativei lansate de Comitetul International Olimpic, in calitate de observator permanent pe linga ONU. Primii care au marcat aceaasta zi au fost sportivii din cadrul sectiei de box, coordonatorul sectiei, Titi Tudor, organizand in aceasta dimineata, in Sala „Upetrom”, o serie de meciuri sparring intre boxerii clubului.

 

La ora 15.00, pe terenul sintetic de la Sala Sporturilor, grupa de fotbal juniori „2000-2001”, pregatita de Mario Nicolae, va disputa un joc-scoala cu formatia similara a Scolii Generale numarul 1 (antrenor Bucurel Darman). Apoi, la ora 16.00, in incinta Salii Sporturilor Olimpia, va avea loc un concurs „open” de tenis de masa, rezervat angajatilor clubului si cel din cadrul mai multor directii din Primaria Ploiesti, la eveniment fiind invitat si viceprimarul cu atributii de primar, Cristian Ganea. Pe seara, sportivii din cadrul sectiei de judo (antrenor coordonator Gheorghe Savu) vor avea o demonstratie in Sala CFR, iar cei din cadrul sectiei de karate (antrenor coordonator Liviu Apostol), vor participa, in propria sala de la Stadionul „Ilie Oana”, la o demonstratie a sportivilor de performanta in fata copiilor incepatori. Totodata, la nivel de handbal junioare si baschet juniori, se vor organiza meciuri-scoala prin care micutii sportivi vor marca Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace. „Sa faci sport inseamna sanatate si riscuri mai mici de a contacta boli, inseamna sa lupti impotriva obezitatii, inseamna o sansa de a te recupera dupa diverse traume, dar si posibilitatea de a-ti dezvolta o abilitate pe care o posezi. Clubul nostru a ales sa sarbatoreasca aceasta zi prin implicarea tuturor sportivilor, antrenorilor, in diferite manifestari ce vor avea loc de-a lungul intregii zile. Totodata, ma bucur ca administratia locala este alaturi de sport si constientizeaza ca sportul reprezinta o necesitate a societatii, fiind un mod de educare a tuturor categoriilor de varsta”, spune coordonatorul sportiv al CSM Ploiesti, Cristian Nica. La randul lui, directorul Cezar Stoichiciu a declarat: „Orice manifestare sportiva, cum sunt si cele prilejuite de Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, trebuie perceputa si ca un prilej pentru oameni de a se intalni si a petrece un timp placut impreuna. Sportul, indiferent de nivelul la care este practicat, elimina barierele de orice fel si reprezinta un prilej pentru oamenii de orice varsta de a interactiona si a fi sanatosi. Sportivii din cadrul clubului nostru vor fi implicati in mai multe actiuni in cursul acestei zile, CSM Ploiesti tinand sa marcheze astfel Ziua Internationala a Sportului”.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.