Indemnizația de creștere a copilului: 85% din salariu timp de 2 ani / Decizie finală în Parlament

Publicat in Eveniment 30 Martie 2016 500 ori
Google+ WhatsApp
Indemnizația de creștere a copilului: 85% din salariu timp de 2 ani / Decizie finală în Parlament
Indemnizația de creștere a copilului: 85% din salariu timp de 2 ani / Decizie finală în Parlament

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de cameră decizională, noile prevederi privind indemnizația de creștere a copilului.

Principalele modificări:

  • eliminarea plafonului maxim de 3400 lei/lună al indemnizației pentru creșterea copilului
  • acordarea indemnizației pe perioada până când copilul împlinește vârsta de doi ani.
  • persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creșterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.
  • calculul indemnizației se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
  • în situaţia în care decide să se întoarcă în câmpul muncii, părintele va primi un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din indemnizaţia minimă stabilită – indemnizația minimă este de 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată.
  • nivelul indemnizației lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.

PREVEDERILE INTRA IN VIGOARE DE LA 1 IULIE

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office