O noua DISCIPLINĂ OBLIGATORIE in şcoli

Publicat in Eveniment 10 Martie 2016 1024 ori
Google+ WhatsApp
O noua DISCIPLINĂ OBLIGATORIE in şcoli
O noua DISCIPLINĂ OBLIGATORIE in şcoli

Deputații au adoptat tacit introducerea unei noi discipline obligatorii în școli numită ”Noţiuni de prim ajutor”.

 

Noțiunile de prim ajutor vor fi, astfel, introduse în toate nivelurile sistemului naţional de învăţământ, atât cel preuniversitar, cât şi universitar: Excepție se face numai în cazul preșcolarilor.

Guvernul anunţat însă că nu susţine această modificare legislativă, pentru că există deja în curricula școlară o disciplină similară.

”Precizăm că, în prezent, există în curricula şcolară, ca disciplină opţională «Disciplina de promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate», care include şi noţiuni de prim ajutor”, arată Executivul, reamintind că disciplinele obligatorii din cadrul curriculumului naţional se stabilesc prin planurile cadru.

Totuși, decizia nu este definitivă în cazul acestei modificări a Legii Educației, Senatul fiind camera care va avea ultimul cuvânt.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.