Florian Walter, acuzat de Tribunalul Prahova de "rea credinţă"

Publicat in Eveniment 10 Martie 2016 1160 ori
Google+ WhatsApp
Florian Walter, acuzat de Tribunalul Prahova de "rea credinţă"
Florian Walter, acuzat de Tribunalul Prahova de "rea credinţă"

În motivarea deciziei, prin care s-a confirmat mandatul de arestare emis pe numele omului de afaceri Florian Walter, Tribunalului Prahova arată faptul că acesta ar fi avut posibilitatea, dacă era de bună credință, să revină în țară până la momentul când a fost formulată cererea de dare în urmărire internațională și când a fost emis și mandatul european de arestare.

 

Deși se bănuia că prima destinație ar fi fost Monaco, omul de afaceri a fost adus în țară din … Dubai. Potrivit unui document obținut de Agerpres, avocatul ales susține că inculpatul nu avea cunoştinţă că împotriva lui se fac cercetări de către organele de urmărire penală, deși, în realitate, Walter cunoştea faptul că inspectorii antifraudă făceau controale la societăţile comerciale cu care acesta a intrat în circuitele financiare prin care s-au derulat activităţi ilicite.

„În fața judecătorului, inculpatul a arătat că despre dispunerea măsurii arestării preventive a aflat din presă, dar se constată că, încă înainte de dispunerea arestării sale preventive, respectiv la data de 08.05.2015, fuseseră emise mandate de arestare preventivă pe numele mai multor persoane, inclusiv directorul societății, fiind de asemenea de notorietate că procurorii propuseseră și arestarea preventivă a inculpatului Walter Florian. Este evident că inculpatul nu a fost înștiințat oficial despre existența dosarului penal, aceasta tocmai din cauza faptului că s-a sustras cercetărilor și a părăsit țara înainte de momentul la care s-au efectuat în cauză perchezițiile domiciliare. (…) De asemenea, inculpatul susține că a făcut demersuri personal pentru a se prezenta în fața autorităților române, dar din data de 15.05.2015 și până la data 19.05.2015, când a fost formulată cererea de dare în urmărire internațională și când a fost emis și mandatul european de arestare, inculpatul ar fi avut posibilitatea de a reveni în țară, dacă ar fi fost de bună credință”, se arată în motivarea instanței.

Sursa: ziarulincomod.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.