Pompierii ISU Prahova au îndepărtat ţurţurii şi copacii care ameninţau viaţa ploieştenilor

Publicat in Eveniment 19 Ianuarie 2016 237 ori
Google+ WhatsApp
Pompierii ISU Prahova au îndepărtat ţurţurii şi copacii care ameninţau viaţa ploieştenilor
Pompierii ISU Prahova au îndepărtat ţurţurii şi copacii care ameninţau viaţa ploieştenilor

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

În municipiul Ploieşti, strada Elena Doamna,  echipajele de pompieri au intervenit pentru a degaja ţurţurii şi zăpada pe o suprafaţă de aproximativ 1400 mp, de pe acoperişul unei şcoli.

În municipiul Ploieşti, strada Gh. Mateescu,  echipajele de pompieri au intervenit pentru a degaja crengile unui copac care ameninţau să cadă peste geamurile unui bloc.

În municipiul Ploieşti, strada Teleajen,  echipajele de pompieri au intervenit pentru a degaja ţurţurii  şi zăpada, pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp, de pe acoperişul unei şcoli.

În municipiul Ploieşti, strada Popa Farcaş, echipajele de pompieri au intervenit pentru a degaja un copac care ameninţa să cadă.

În municipiul Ploieşti, strada Înfrăţirii, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 68 de ani, cu probleme medicale, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

În comuna Măneciu, sat Măneciu Ungureni, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară. Urmare a incendiului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum necurăţat de funingine.

În localitatea Plopeni, strada Armoniei, echipajele de pompieri au intervenit pentru a acorda prim ajutor medical la doi pacienţi, un bărbat în vârstă de 60 de ani şi o femeie în vârstă 26 de ani,  intoxicaţi cu monoxid de carbon. Victimele au fost asistate de echipajul SMURD, ulterior acestea au refuzat transportul la spital.

 

     Echipajele SMURD au intervenit în 24 cazuri de urgenţă medicală. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.   

ATENŢIE LA ŢURŢURI!

***

            Cetăţenii trebuie să se deplaseze cu atenţie pe lângă clădiri, la distanţă de siguranţă faţă de acestea, pentru a evita căderea accidentală a ţurţurilor.

            De asemenea proprietarii, asociaţiile de proprietari, agenții economici și instituțiile publice au obligaţia să îndepărteze zăpada de pe acoperişurile clădirilor pentru a evita pericolul căderii acesteia pe trecători şi să îndepărteze ţurţurii ce se formează pe elementele de construcţie ale clădirilor, pentru e evita riscul producerii unor accidente.

            Îndepărtarea ţurţurilor se poate face uşor cu lopata pentru zăpadă, lovindu-i dinspre clădire spre exteriorul acesteia. În caz de pericol iminent de cădere a zăpezii sau a ţurţurilor de pe clădirile înalte, proprietarii acestora au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus.

            În situaţia în care clădirea este foarte înaltă şi nu se poate ajunge la ţurţuri decât cu dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cetăţenii pot solicita intervenţia echipajelor de pompieri.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.