-21 de grade marti dimineaţa. CFR anunţă că mai multe trenuri au fost anulate

Publicat in Eveniment 19 Ianuarie 2016 554 ori
Google+ WhatsApp
-21 de grade marti dimineaţa. CFR anunţă că mai multe trenuri au fost anulate
-21 de grade marti dimineaţa. CFR anunţă că mai multe trenuri au fost anulate

Mercurul în termometre a scăzut sub minus 20 de grade celsius. Şi nu vorbim de temperaturile din vârf de munte, ci de cele din localităţi. De altfel, meteorologii au emis şi o informare de ger cumplit. Vremea rea a pus probleme şi celor de la CFR Călători. Mai multe trenuri au fost anulate, iar altele au avut întârzieri de zeci de minute din cauză că se circulă în condiţii de iarnă. 

 

Astăzi, 19 ianuarie, până la acest moment între Constanţa și Bucureşti nu este anulat niciun tren InterRegio.

Pentru ziua de astăzi, până la această oră, s-a luat decizia anulării trenurilor de mai jos, iar traficul de pasageri va fi preluat, în măsura posibilităţilor, de celelalte trenuri rămase în grafice. Anulările sunt necesare pe fondul temperaturilor extrem de scăzute, pentru a permite intervenția cu utilaje şi pentru adaptarea circulaţiei feroviare.

Ca urmare a unei defecţiuni la un tren de marfă în cursul nopţii şi staţionării acestuia în linie curentă, între Craiova şi Caracal, trenurile IR 1822, Arad – Bucureşti Nord – Constanţa, si IR 1592, Craiova – Bucureşti Nord, circulă cu întârzieri de peste 2 ore, fiecare. În cursul nopţii s-a circulat în condiţii de iarnă, 10 trenuri au avut întârzieri de peste 60 minute.

Pe secţiile Roşiori Nord – Turnu Măgurele, Roşiori Nord – Zimnicea, Caracal – Corabia, Slobozia Veche – Urziceni, Barbosi – Tecuci şi Tecuci – Mărăseşti trenurile sunt remorcate cu locomotive Diesel electrice.

În toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri, etc) se intervine constant pentru deszăpezire și pentru asigurarea condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi le va acorda asistenţa necesară.

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, se recomandă pasagerilor să acceseze informaţii legate de situaţia circulaţiei trenurilor, astfel: la numerele de telefon de la stațiile CFR care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice - http://www.cfrcalatori.ro/148 informaţii în timp real despre situaţia circulației trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro, accesând link-ul http://cfr.ro/index.php/cauta-tren, iar pasagerii care pornesc în călătorie din gările București Nord, Brașov, Craiova şi Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren, prin accesarea link-uluihttp://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web.

De asemenea, pot fi accesate informaţii şi prin intermediul dispeceratelor Comandamentului de iarnă: http://mt.gov.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/dispecerat.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.