Una dintre marile valori ale Ploiestiului implineste astazi 55 de ani

Publicat in Eveniment 18 Ianuarie 2016 936 ori
Google+ WhatsApp
Una dintre marile valori ale Ploiestiului implineste astazi 55 de ani
Una dintre marile valori ale Ploiestiului implineste astazi 55 de ani

S-a întâmplat în 18 ianuarie 1961: S-a născut Carmen Tănase, actriţă româncă de teatru şi film.Carmen Tănase (n. 18 ianuarie 1961, Ploieşti) este o actriţă de teatru, film şi televiziune din România.

 

A urmat, între 1980 şi 1984, cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia Actorie, la clasa profesoarei Olga Tudorache şi a asistentei Adriana Popovici. I-a avut drept colegi de promoţie pe Bogdan Gheorghiu, Radu Duda (Alteţa Sa Regala Principele Radu al Romaniei), Patricia Grigoriu, Marina Procopie, Dan Bădărău, Carmen Ciorcilă, Mihai Verbiţchi şi (de la clasa Sandei Manu) Oana Pellea, Carmen Trocan, Mioara Ifrim, Luminiţa Stoianovici, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Adrian Păduraru, Claudiu Istodor.

Ca studentă a jucat, printre altele, în Demonii, dramatizare după romanul omonim de F.M. Dostoievski, Joia dulce, după John Steinbeck, şi Suflete tari de Camil Petrescu (spectacol de absolvire).

A debutat pe o scenă profesionistă alături de Olga Tudorache şi de Radu Duda, colegul ei de la Actorie, în rolul Foca din piesa Fluturi, fluturi de Aldo Nicolaj, regizată de Cristian Hadjiculea la Teatrul Foarte Mic din Bucureşti (data premierei: 26 octombrie 1982), spectacol preluat ulterior de Teatrul Naţional din Iaşi.

Între 1984 şi 1990 a fost actriţă la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, fiind repartizată iniţial la secţia suceveană a acestuia, împreună cu Radu Duda, Bogdan Gheorghiu, Carmen Ciorcilă, Adrian Păduraru, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Mioara Ifrim şi alţi câţiva tineri absolvenţi de teatru din ţară. Din anul 1990, Carmen Tănase este actriţă la Teatrul Odeon din Bucureşti.

La multi ani ploiestencei noastre Carmen Tanase!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.