Tu stiai? care sunt cele mai MURDARE şi PLINE DE MICROBI locuri din mall

Publicat in Eveniment 17 Ianuarie 2016 683 ori
Google+ WhatsApp
Tu stiai? care sunt cele mai MURDARE şi PLINE DE MICROBI locuri din mall
Tu stiai? care sunt cele mai MURDARE şi PLINE DE MICROBI locuri din mall

Oriunde se adună oamenii, acel loc este plin de bacterii şi viruşi, iar un mall aglomerat este un exemplu perfect, susţin microbiologii. Pentru a evita să ne îmbolnăvim trebuie să ţinem cont de câteva sfaturi.


TOP cele mai murdare locuri dintr-un mall:

1. Lavoarele de la baie

Experţii susţin că cele mai murdare locuri dintr-un mall nu sunt toaletele sau mânerele, ci lavoarele. Bacteriile, inclusiv E. coli, trăiesc pe robinete, pentru că oamenii ating aceste zone imediat după ce folosesc toaleta, explică Charles Gerba, profesor la Universitatea din Arizona. De adesemenea, trebuie avut grijă şi la recipientele pentru săpun, deoarece şi pe acestea se formează bacterii, potrivit huffingtonpost.com.

Specialiştii recomandă ca după ce ne-am spălat pe mâini şi am ieşit din baie să folosim un gel antibacterian cu alcool pentru a îndepărta toate bacteriile.

2. Mesele din zonele de restaurant

Chiar dacă mesele sunt şterse, asta nu înseamnă că sunt şi curate.

"Chiar şi lavetele pot împrăştia bacterii periculoase, precum E. coli, dacă nu sunt spălate cu regularitate", a declarat Elaine Larson, profesor de epidemiologie.

Pentru a te feri de boli, cel mai bine este să ai mereu în geantă şerveţele umede, pentru a-ţi şterge tu masa unde vei mânca.

3. Balustrada scărilor rulante

Un alt loc extrem de murdar este balustrada scărilor rulante.

"În testările noastre, pe balustrada scărilor rulante, am descoperit mâncare, E. coli, mucus, urină şi sânge. De la mucus poţi lua foarte uşor o răceală sau gripă", a spus Charles Gerba.

Pentru a evita să ne infectăm cu bacterii şi boli, este recomandat să evităm să atingem aceste balustrade.

4. Tastele bancomatelor

Cercetătorii chinezi au testat 38 de bancomate în Taipei şi au descoperit că fiecare tastă conţinea aproximativ 1.200 de microbi, inclusiv E. coli şi viruşi de răceală şi gripă. Cea mai periculoasă este însă tasta "enter", deoarece toată lumea o foloseşte.

5. Magazinele de jucarii

O altă zonă plină de bacterii este reprezentată de magazinele cu jucării.

"Cei mici ling jucăriile, le freacă de faţă, lăsând astfel foarte mulţi germeni pe ele", a spus Elaine Larson.

Înainte de a da jucăriile copiilor este bine să le ştergeţi cu apă, săpun, alcool sau oţet.

6. Cabinele de proba

În cabinele de probă, cei mai mulţi microbi îi poţi lua de pe hainele pe care le probezi.

"După ce persoanele probează diferite articole vestimentare, celulele pielii şi transpiraţia se pot acumula pe interiorul materialul", a spus un alt cercetător.

Atunci când mergi la cumpărături este recomandat să porţi mereu lenjerie înainte să probezi haine şi trebuie neapărat să le speli după ce le cumperi.

7. Magazinele de gadget-uri

Atunci când te joci cu un smartphone, poţi lua microbi de la miile de alte persoane care l-au testat înaintea ta. Germenii se transferă foarte uşor între sticla tabletelor şi buricele degetelor, arată studiile recente.

Este recomandat ca înainte să pui mâna pe un gadget să îl cureţi rapid cu un şerveţel dezinfectant. După ce ai iesit din magazin este important să foloseşti din nou un gel antibacterian.

8. Testerele de make-up

Cercetătorii ne sfătuiesc să evităm să folosim testere de machiaj pe buze, ochi sau faţă. Un studiu din 2005 a arătat că între 67-100% dintre ghişeele de machiaj sunt contaminate cu bacterii, stafilococi şi E. coli.

Pentru a evita să ne îmbolnăvim, trebuie să ştergem mostrele cu un şerveţel şi să le încercăm pe mână.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.