Tot mai multi prahoveni se aleg cu dosare penale pentru DELICTE SILVICE

Publicat in Eveniment 16 Ianuarie 2016 441 ori
Google+ WhatsApp
Tot mai multi prahoveni se aleg cu dosare penale pentru DELICTE SILVICE
Tot mai multi prahoveni se aleg cu dosare penale pentru DELICTE SILVICE

La data de 14.01.2016, în jurul orei 17,30, polițiștii din Drăgănești au depistat o autoutilitară încărcată cu material lemnos specia tei si frasin (lemn foc) si un bărbat din comună Bărcănești, care oferea spre vânzare cantitatea de 0,6 m.c. fără a deține documente legale de proveniență.

 

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 2000 lei. Totodată, s-a luat măsura complementară de confiscare a cantității de 0,6 m.c. material lemnos specia tei și frasin în valoare de 120 lei, care a fost lăsată în custodia pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Ploiești.

De asemenea, s-a luat și măsura indisponibilizării autoutilitarei.

La data de 14.01.2016, polițiști din cadrul Postului de Poliție Valea Călugărească au acționat pentru combaterea delictelor silvice în zonele izolate din satele Valea Mantei, Vârfurile și Șchiau, unde au depistat doi bărbați, din comună Valea Călugărească, imediat după ce aceștia ar fi sustras 33 arbori și arbuști.

În urma cercetărilor efectuate, s-a mai stabilit că și la data de 13.01.2016, cei doi ar mai fi sustras 31 arbori și arbuști de pe aceeași proprietate.

Materialul lemnos a fost ridicat și predat părții vătămate, prejudiciul fiind în valoare de 1000 lei, recuperat în totalitate, iar drujba a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt, urmând ca la definitivarea cercetărilor acesta să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu soluție procedurală.

La data de 14.01.2014, în jurul orei 16,30, polițiști din cadrul Poliției Orașului Urlați, în timp ce executau activități de control al traficului rutier, au depistat un bărbat, care transporta cu un atelaj hipo neînregistrat material lemnos, esențe stejar și salcâm, fără documente de proveniență.

Bărbatul a fost condus la sediul poliției, unde a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 0,65 m3 material lemnos și atelajul hipo au fost confiscate, materialul lemnos fiind lăsat în custodia reprezentantului Ocolului Silvic Vărbila.

La data de 14.01.2014, în jurul orei 11,50, polițiști din cadrul Postului de Poliție Gornet-Cricov și din cadrul Postului de Poliție Iordăcheanu, în timp ce acționau pe DJ 102 C, în comună Iordăcheanu, au depistat un bărbat din Ceptura, care transporta cu un autoturism material lemnos, esența tei, fără documente de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 1,6m3 material lemnos, esență tei, a fost confiscat și lăsat în custodia reprezentantului O.S. Vărbila.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.