Cum trebuie sa procedezi daca ai ramas inzapezit cu masina. ISU Prahova: "Rămâneţi în autoturism până ce forţele de intervenţie vin să vă salveze."

Publicat in Eveniment 15 Ianuarie 2016 559 ori
Google+ WhatsApp
Cum trebuie sa procedezi daca ai ramas inzapezit cu masina. ISU Prahova: "Rămâneţi în autoturism până ce forţele de intervenţie vin să vă salveze."
Cum trebuie sa procedezi daca ai ramas inzapezit cu masina. ISU Prahova: "Rămâneţi în autoturism până ce forţele de intervenţie vin să vă salveze."

Ca urmare a avertizării meteorologice COD PORTOCALIU”, în perioada 16.01.2016, ora 20:00 - 17.01.2016, ora 20:00, vor avea avea loc intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ şi viscol. În intervalul menţionat viscolul va fi puternic iar viteza vântului la rafală va depăşi 70-80 km/ora, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

       Având în vedere temperaturile scăzute şi ninsorile preconizate pentru această perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa al judeţului Prahova vă reaminteşte următoarele măsuri:

  • Evitaţi să plecaţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;
  • Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează şi echipaţi corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Dacă viscolul vă blochează în trafic, în afara localităţilor:
  • Trageţi pe dreapta şi porniţi luminile de avarie;
  • Anunţaţi evenimentul la numărul de urgenţă – 112, indicând locul unde aţi rămas blocat;
  • Rămâneţi în autoturism până ce forţele de intervenţie vin să vă salveze. Nu părăsiţi autoturismul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;
  • Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră;
  • Mişcaţi-vă pentru a menţine organismul cald, evitând extenuarea;
  • Porniţi lumina din interior, pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza.

În acest context, se recomandă tuturor participanţilor la trafic şi în special celor din zonele aflate sub incidenţa avertizărilor meteo, să respecte restricţiile de viteză şi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere.

          De asemenea, recomandăm utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi să aibă în vedere echiparea vehiculelor corespunzator (anvelope de iarnă, saculeţ cu material antiderapant şi lopată), astfel încât să fie evitată producerea unor posibile evenimente rutiere, iar deplasarea să se facă doar dacă este strict necesar.

La nivelul judeţului Prahova se va institui Comandamentul Operaţional de Iarnă al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă precum şi grupa operativă a ISU, iar la sediul primăriilor serviciul de permanenţă, şi se va monitoriza evoluţia fenomenelor meteorologice pentru a putea lua măsurile preventive care se impun, inclusiv în caz de urgenţă, în scopul limitării eventualelor efecte negative ale fenomenelor menţionate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.