Vitalie Gheorghita, ambasador S-KARP UrbanTrail Sinaia: ”Vreau sa castig finala!”

Publicat in Eveniment 12 Ianuarie 2016 989 ori
Google+ WhatsApp
Vitalie Gheorghita, ambasador S-KARP UrbanTrail Sinaia: ”Vreau sa castig finala!”
Vitalie Gheorghita, ambasador S-KARP UrbanTrail Sinaia: ”Vreau sa castig finala!”

Unul din ambasadorii S-KARP UrbanTrail Sinaia, moldoveanul Vitalie Gheorghita, este cunoscut foarte bine alergatorilor din Romania pentru ca participa cu succes la foarte multe curse organizate in ”jumatatea romaneasca” din dreapta Prutului, la aproape toate terminand pe podium.

”Este o premiera pentru mine sa fiu numit ambasador la o cursa de alergare. A fost o surpriza frumoasa. Vreau sa castig finala de la S-KARP UrbanTrail Sinaia! Asta depinde si de valoarea alergatorilor care vor fi la start, si de abordarea tactica, pentru ca este o competitie KnockOut, cu mai multe curse, dar si de cat de bine voi fi eu pregatit in acel moment”, a declarat basarabeanul Vitalie Gheorghita, anul trecut castigator, printre altele, la Alba Iulia City Race si la Corcova Trail Race. Colaborarea dintre Vitalie Gheorghita si brandul romanesc de incaltaminte S-KARP a inceput in 2015, dupa cursa de la Alba Iulia. ”La semimaratonul de la Brasov am testat o pereche de S-KARP Feline, iar dupa aceea am primit mai multe perechi de incaltaminte. Tot cu ajutorul lui Radu Jitaru, patronul S-KARP, am rezolvat si un cantonament la Busteni, pentru august”, a precizat atletul din Chisinau.

PB Vitalie Gheorghita

5.000 m – 14.44:36

10.000 m – 31.13:52

Semimaraton – 64.24

Maraton – 2.24.38

A inceput altetismul la 22 de ani

Sportivul de 33 de ani s-a apucat tarziu de atletism, la 22 de ani. ”Am inceput pregatirea in 2005 si 3 ani am fugit 1.500 m, 3.000 m si uneori obstacole si 5.000 m. Intre 2008 si 2010 am lucrat cu marele maratonist Iaroslav Musinschi (n.n. - PB maraton, 2.08.32), iar din 2010, ma antrenez singur”, ne povesteste Gheorghita care spune ca nu are stabilit un obiectiv in acest moment: ”Vreau doar sa ma bucur de alergare si sa fac asta cat de mult imi va permite sanatatea. Visul meu este sa ma fac antrenor”.

Rezultate 2015 (selectie)

Alba Iulia City Race – Locul 1

Semimaraton Brasov – Locul 1

Maraton Chisinau – Locul 1

Campionatele Balcanice de Alergare Montana – Locul 2

EcoMaraton – Locul 2

Corcova Trail Race – Locul 2

Runfest Semimaraton – Locul 2

Cluj Semimaraton – Locul 3

Campion al Moldovei la toate probele pe care le-a alergat

Sportivul din Chisinau, Vitalie Gheorghita, a terminat de-a lungul anilor pe primul loc la toate probele la care a participat. De la 1.500 de metri pana la 10.000 de metri. ”Din pacate in Moldova nu avem campionat national de semimaraton sau de maraton, dar sunt campion balcanic la aceste probe”, spune sportivul basarabean.

Favoriti: Marius Ionescu si Iaroslav Musinschi

Printre atletii preferati ai lui Gheorghita se numara Kenenisa Bekele, Mo Farah si Usain Bolt, dar si Iaroslav Musinschi si Marius Ionescu: ”Am un mare respect pentru maratonistii nostri, pentru cei doi, pentru ca au obtinut rezultate remarcabile in conditii de antrenament foarte dificile cu multe lipsuri si neajunsuri”.

S-KARP UrbanTrail Sinaia este prima competiție de tip Knockout din România ce va debuta pe 9 aprilie 2016. Alergătorii, care vor fugi chiar și pe vechea pistă de bob și sanie din Sinaia, vor fi nevoiți să se califice pe parcursul a trei curse succesive pentru a ajunge în finală și vor fi răsplătiți cu premii totale în valoare de 6.600 de lei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.