PROTESTE în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară. Ce cer oamenii

Publicat in Eveniment 09 Ianuarie 2016 608 ori
Google+ WhatsApp
PROTESTE în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară. Ce cer oamenii
PROTESTE în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară. Ce cer oamenii

Peste 2.000 de persoane au participat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, la un miting de susţinere a familiei Bodnariu, după ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei Bodnariu şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei. Proteste similare au avut loc, sâmbătă, la Cluj-Napoca, Constanţa sau Timişora, participanţii cerând grăbirea anchetei sociale care are loc în Norvegia şi implicarea mai activă a autorităţilor române în soluţionarea acestui caz, astfel ca familia respectivă să fie reîntregită.

 

Peste 2.000 de persoane au protestat, sâmbătă, timp de aproximativ de două ore, în Piaţa Victoriei din Capitală. Protestul a fost organizat în sprijinul familiei formate din românul Marius Bodnariu, inginer IT, soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală, şi cei cinci copii ai lor, stabiliţi cu toţii în Norvegia. Copiii, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Copiii au fost plasaţi în trei familii-surogat şi a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Daniel Bodnariu, unchiul copiilor şi unul dintre organizatorii protestului, a spus că manifestaţia are menirea de a face publice lucrurile ce se petrec "într-o ţară aşa-zis civilizată".

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.