Ai mers la cinema in ultimii doi ani? Vezi cum ti-au fost furati banii. Ce descoperire INCREDIBILA au facut autoritatile

Publicat in Eveniment 05 Ianuarie 2016 1149 ori
Google+ WhatsApp
Ai mers la cinema in ultimii doi ani? Vezi cum ti-au fost furati banii. Ce descoperire INCREDIBILA au facut autoritatile
Ai mers la cinema in ultimii doi ani? Vezi cum ti-au fost furati banii. Ce descoperire INCREDIBILA au facut autoritatile

Consiliul Concurenţei a descoperit că românii au plătit în ultimii doi ani bilete mai scumpe decât ar fi fost normal, pentru a vedea filmele la cinematograf. În urma unei anchete, Consiliul Concurenţei a stabilit că două dintre cele mai mari firme din domeniu aveau o înţelegere în a stabili împreună preţul biletelor.

Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile SC Intercomfilm Distribution SRL şi SC Hollywood Multiplex Operations SRL (aceasta din urma face parte din trustul Media Pro) cu amenzi în valoare totală de 107.571 lei (aprox. 37.000 euro), pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale pe piata exploatarii de filme în cinematografe.

Atât SC Intercomfilm Distribution SRL, cât şi SC Hollywood Multiplex Operations SRL au recunoscut faptele şi, ca urmare, au beneficiat  de  reducerea  cuantumului  amenzilor,  în  conformitate  cu dispoziţiile legale. Astfel, compania SC Intercomfilm Distribution SRL a fost sancţionată cu 7.675 lei, iar SC Hollywood Multiplex Operations SRL 99.896 lei.

În  urma unei investigaţii declanşate în iunie 2013, Consiliul Concurenţei a constatat că cele două companii au fixat preţul de revânzare, contractul de exploatare filme încheiat între acestea conţinând o clauză expresă care prevedea că “Preţul minim de intrare la spectacolele de cinema va fi stabilit de comun acord”.

Conform prevederilor în domeniul concurenţei, o înţelegere între un furnizor şi un distribuitor pentru  a  stabili preţul la care urmează să-şi revândă produsele (resale  price maintenance) reprezintă o practică anticoncurenţială. În urma unei înţelegeri de acest tip, consumatorii sunt afectaţi direct, neputând beneficia de preţuri mai mici deoarece distribuitorul nu poate reduce preţurile sub cele stabilite cu furnizorul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.