PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Ger năprasnic în noaptea de Revelion

Publicat in Eveniment 28 Decembrie 2015 1131 ori
Google+ WhatsApp
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Ger năprasnic în noaptea de Revelion
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Ger năprasnic în noaptea de Revelion

Meteorologii anunţă vreme rece pentru zilele următoare. Mercurul din termometre va scădea şi astfel vremea va deveni mai rece decât în mod normal în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie. Începând din data de 4 ianuarie, valorile termice vor creşte uşor şi se vor apropia de cele normale.

 

BANAT

Vremea va intra într-un proces de răcire în primele zile ale intervalului şi va deveni mai rece decât în mod normal în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie, când se vor înregistra, în medie regională, temperaturi maxime cuprinse între -2 şi 0 grade şi minime între -8 şi -6 grade Celsius. Începând din data de 4 ianuarie, valorile termice vor creşte uşor şi se vor apropia de cele normale, cu o medie regională de 1...3 grade pe timpul zilelor şi -4...-2 grade în cursul nopţilor. În zilele de 29 şi 30 decembrie, pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, urmând ca, după data de 3 ianuarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor să fie din nou ridicată.

CRIŞANA

În primele zile ale intervalului vremea va intra într-un proces de răcire şi va deveni mai rece decât în mod normal. În perioada 31 decembrie – 3 ianuarie se vor înregistra în medie temperaturi maxime cuprinse între -4 şi -2 grade şi minime în jurul valorii de -10 grade Celsius. Începând din data de 4 ianuarie, valorile termice vor creşte uşor şi se vor apropia de cele normale, cu o medie regională de 0...2 grade pe timpul zilelor şi -4...-3 grade în cursul nopţilor. În cursul zilei de 29 decembrie, doar izolat vor fi posibile ninsori slabe, dar începând cu data de 3 ianuarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere.

TRANSILVANIA

Vremea va intra într-un proces de răcire la începutul intervalului, iar în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie va deveni deosebit de rece, geroasă pe timpul nopţilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie regională, între -6 şi -4 grade, iar cele minime se vor situa în jurul a -14 grade Celsius. Începând din data de 4 ianuarie valorile termice, atât cele diurne, cât şi cele nocturne, vor creşte spre o medie regională de -1...0 grade, respectiv -6...-4 grade. În zilele de 29 şi 30 decembrie, local se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, urmând ca, după data de 4 ianuarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, să fie din nou ridicată.

MARAMUREŞ

La începutul intervalului vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie va deveni deosebit de rece, geroasă pe timpul nopţilor. Vor fi temperaturi maxime cuprinse, în medie regională, între -4 şi -2 grade şi minime în jurul a -12 grade Celsius. Începând din data de 4 ianuarie valorile termice, atât cele diurne, cât şi cele nocturne vor creşte spre o medie regională de 0...1 grad, respectiv -5...-4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere începând cu data de 4 ianuarie.

MOLDOVA

În prima zi a intervalului de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori medii ale maximelor diurne de până la 11 grade şi ale minimelor nocturne de 2...3 grade. Din 29 decembrie regimul termic va marca o scădere accentuată, astfel încât se va ajunge la temperaturi maxime de -6...-5 grade şi minime de -12...-10 grade, în medie. După data de 4 ianuarie este posibilă o încălzire treptată a vremii, spre valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime în medie de -2....0 grade şi minime în jurul a -6 grade Celsius. Pecipitaţii slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, se vor semnala în noaptea de luni spre marţi (28/29 decembrie) şi în cursul zilei de marţi (29 decembrie). Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant ninsori, va fi apoi în creştere după data de 4 ianuarie.

DOBROGEA

Intervalul de prognoză va debuta cu o zi caldă pentru această perioadă, regimul termic diurn fiind caracterizat prin valori medii de 11...12 grade, pentru ca apoi să se înregistreze o scădere accentuată a temperaturilor, până la valori de aproximativ -5 grade Celsius pe 1 şi 2 ianuarie. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, media acestora fiind în scădere, de la valori în jurul a 4 grade în primele două zile, până spre -9 grade pe 2 ianuarie. Din 4 ianuarie valorile termice vor fi în creştere, astfel că media maximelor va ajunge la 2...4 grade, iar a celor minime spre -3....-2 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic. Precipitaţii slabe, ploi şi lapoviţă se vor semnala în 29 decembrie, ulterior, până spre finalul anului, va mai ninge în general slab, îndeosebi în zona litorală. După data de 4 ianuarie probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi ridicată.

MUNTENIA

În prima zi a intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 14 grade Celsius şi valori nocturne de aproximativ 2 grade. Începând din 29 decembrie răcirea va fi treptată, dar semnificativă, astfel că se va ajunge la valori maxime negative, cu o medie regională de -5...-3 grade şi la minime în jurul a -10 grade. În a doua săptămână de prognoză este estimată o creştere a valorilor de temperatură până în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 2...3 grade şi minime de -5...-4 grade. În prima săptămână precipitaţiile vor fi slabe şi pe arii restrânse și se vor semnala mai ales în ziua de 29 decembrie. Din 4 ianuarie, creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte.

OLTENIA

Vremea va deosebit de caldă pentru această dată în prima zi a intervalului, când media maximelor termice va fi de 13...14 grade, iar a celor minime de 0...2 grade. Ulterior se va produce o răcire semnificativă, astfel că, în perioada 31 decembrie – 03 ianuarie, valorile termice se vor situa sub normalul climatologic al perioadei, cu maxime de -4...-3 grade şi minime de -11....-10 grade, în medie regională. În a doua săptămână valorile termice vor fi în creștere, spre medii regionale ale temperaturilor maxime în jurul a 2 grade, iar a celor minime de -4....-3 grade. Precipitaţiile, în general slabe cantitativ, din 29 şi 30 decembrie, vor fi la început mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare. După data de 4 ianuarie probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi ridicată.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.