UNIFORMELE ŞCOLARE ar putea deveni obligatorii

Publicat in Eveniment 28 Decembrie 2015 455 ori
Google+ WhatsApp
UNIFORMELE ŞCOLARE ar putea deveni obligatorii
UNIFORMELE ŞCOLARE ar putea deveni obligatorii

Uniformele ar putea deveni, din nou, obligatorii în şcoli şi grădiniţe. Mai mulţi parlamentari au depus un proiect de lege prin care cer reintroducerea uniformelor atât în învăţământul preşcolar şi preuniversitar de stat, cât şi în cel privat, pentru ca elevii să fie uşor de recunoscut şi persoanele străine să nu poată avea acces în şcoli.

 

Proiectul de lege a fost depus, înainte de Crăciun, la Senat, de mai mulţi parlamentari. Potrivit iniţiativei legislative, "în învăţământul preşcolar şi preuniversitar de stat şi privat este obligatoriu portul uniformei şcolare".

Iniţiatorii susţin că, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preunivesitar, directorul şcolii şi consiliul de administraţie decid asupra modelului uniformei şcolare, după consultarea prealabilă a comitetelor de părinţi şi elevi. 

Printre motivele invocate de parlamentari în sprijinul introducerii uniformelor obligatorii se numără întărirea disciplinei în şcoli, prevenirea şi combaterea violenţei şi evitarea discriminării între elevii săraci şi cei care provin din familii înstărite. 

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.