MAI: Cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii 5 ani

Publicat in Eveniment 26 Decembrie 2015 258 ori
Google+ WhatsApp
MAI: Cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii 5 ani
MAI: Cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii 5 ani

Crăciunul din acest an a fost cel mai sigur și cel mai liniștit din ultimii cinci ani, a afirmat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog, într-o declarație de presă referitoare la modul în care s-a asigurat ordinea publică în această perioadă, prin aplicarea Planului de măsuri "Sărbători de iarnă în siguranță".


"Crăciunul 2015 a fost cel mai liniștit și cel mai sigur Crăciun din ultimii cinci ani, iar acest lucru se datorează inclusiv mobilizării și efortului colegilor noștri: polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, piloți, medici și paramedici SMURD", a subliniat ea.

Potrivit acesteia, faptele de omor au înregistrat o scădere de opt ori față de 2011, tentativele de omor s-au diminuat de asemenea față de media ultimilor ani, iar faptele comise cu violență au scăzut de trei ori față de 2014.

Totodată, în ultimii trei ani s-a înregistrat o scădere cu 15% a accidentelor rutiere. Acestea s-au diminuat, de asemenea, cu 7% față de 2014. Numărul persoanelor rănite grav a fost și el în scădere: cu 33% mai mic față de 2013 și cu 28% față de 2014.

Două elicoptere ale MAI au asigurat suportul aerian al misiunilor poliției rutiere, traficul fiind supravegheat și monitorizat din aer, pe principalele artere rutiere, în zona de centură a Capitalei și pe DN1.

"Aceste misiuni aeriene vor continua și mâine, când ne așteptăm la înregistrări mari de trafic", a precizat Monica Dajbog.

În ce privește comerțul cu articole pirotehnice, au fost confiscate 37,8 tone de astfel de materiale și au fost constatate 328 de infracțiuni. În prezent, 331 de persoane sunt cercetate pentru acest tip de fapte.

"Este de reținut că nu s-au înregistrat cazuri de rănire ca urmare a folosirii articolelor pirotehnice și nici distrugeri cauzate de folosirea acestora în mod necontrolat", a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

În prima zi de Crăciun au fost la datorie 37.000 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

Față de o zi normală, când media evenimentelor este de aproximativ 450, vineri au fost înregistrate 322 de evenimente, a precizat Dajbog. De asemenea, polițiștii și jandarmii au asigurat ordinea publică la ceremoniile religioase care au avut loc în cele peste 16.400 de lăcașuri de cult, nefiind înregistrate situații deosebite. Totodată, 293 de echipaje de prim-ajutor SMURD au asigurat 870 de intervenții medicale de urgență. Cu ajutorul elicopterelor medicale, în zilele de 24 și 25 decembrie au avut loc zece intervenții.

Monica Dajbog a menționat că, în zilele premergătoare Crăciunului, polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră au continuat acțiunile de control, aplicând amenzi de peste 16 milioane de lei, iar valoarea bunurilor confiscate se ridică la 1,2 milioane lei.

Au fost constatate 3.600 de infracțiuni, dintre care 1.953 de natură judiciară, 69 la Codul silvic și 980 la regimul circulației rutiere. În această săptămână au fost reținute aproape 3.000 de permise de conducere, dintre care 595 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 540 pentru depășirea limitelor de viteză.

"Numai într-o singură zi, la nivelul întregii țări, au fost depistați și sancționați peste 3.700 de conducători auto, care au încălcat regimul legal de viteză", a precizat ea.

În ultimele șapte zile, angajații ISU au desfășurat peste 11.500 de intervenții, dintre care 6.320 ale SMURD și 440 pentru stingerea incendiilor.

În zilele de 24 și 25 decembrie au fost înregistrate cu 25% mai puține incendii față de anul trecut. Pompierii au aplicat, de asemenea, în urma controalelor, peste 1.700 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei. Au fost identificate 65 de obiective economice care nu dețineau autorizație de securitate la incendiu, pentru cinci fiind decisă suspendarea funcționării.

În această săptămână, echipajele Jandarmeriei au menținut ordinea publică la peste 870 de manifestări publice și au executat misiuni de pază și protecție la aproximativ 9.500 de obiective.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.