REVOLTĂTOR. Elevii unei şcoli din Campina au primit BISCUITI EXPIRATI

Publicat in Eveniment 18 Decembrie 2015 371 ori
Google+ WhatsApp
REVOLTĂTOR. Elevii unei şcoli din Campina au primit BISCUITI EXPIRATI
REVOLTĂTOR. Elevii unei şcoli din Campina au primit BISCUITI EXPIRATI

Comisarii Protecţiei Consumatorilor Prahova au facut, joi, verificări la o şcoală din Câmpina şi la una dintre firmele care distribuie produse în cadrul programului "Lapte şi corn", după ce mai mulţi elevi au primit pachete de biscuiţi a căror dată de expirare fusese modificată.

 

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Prahova au facut verificări la Şcoala Centrală din municipiul Câmpina şi la firma Voipan, care distribuie produse în cadrul programului "Lapte şi corn" în judeţ, după ce, joi, mai mulţi elevi ai unităţii de învăţământ au primit biscuiţi care aveau data de expirare 15 octombrie 2015, iar anul fusese modificat cu un marker negru, 5 fiind transformat în 6.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Corneliu Buzu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, până în prezent, a fost descoperit în şcoală un pachet considerat "probă martor", care a fost ridicat, iar comisarii se află la sediul firmei care distribuie produsele de panificaţie în cadrul programului "Lapte şi corn".

"Până acum a fost descoperit un pachet de biscuiţi a cărui dată de expirare pare a fi modificată. Colegii mei sunt acum la producător, pentru verificări", a spus şeful CJPC Prahova.

Nu este pentru prima dată în cursul acestui an şcolar când sunt semnalate probleme legate de calitatea produselor distribuite copiilor de cele trei firme care au câştigat licitaţia pentru programul "Lapte şi corn" în judeţul Prahova.

Astfel, peste 80 de elevi de la şcoli din mai multe localităţi ale judeţului Prahova au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, cei mai mulţi dintre ei ajungând la spital în primele zile în care în judeţul Prahova s-au distribuit în şcoli produsele din programul "Lapte şi corn". Programul în şcolile din judeţ a început cu o întârziere de câteva săptămâni din cauză că autoritatea contractantă, Consiliul Judeţean Prahova, a început cu întârziere procedurile de atribuire a contractelor, iar acestea au fost contestate.

Analizele de laborator făcute pe laptele produs la Ecolact Prod au arătat că unul din loturi era infestat cu Enterobacteriacee, conform buletinului de analize făcut în laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, însă autorităţile locale au stabilit că laptele s-a alterat din cauza întreruperii lanţului termic în procesul de transport, astfel încât DSVSA Prahova a amendat cu câte 1.200 de lei doi şoferi de la firma distribuitoare.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.