In atentia OPC Prahova: UPC foloseste practici abuzive la rezilierea contractelor

Publicat in Eveniment 17 Decembrie 2015 1793 ori
Google+ WhatsApp
In atentia OPC Prahova: UPC foloseste practici abuzive la rezilierea contractelor
In atentia OPC Prahova: UPC foloseste practici abuzive la rezilierea contractelor

Cu toate ca exista o Lege care protejeaza consumatorul in fata clauzelor abuzive stipulate in contractele cu operatorii TV/telefonie, unele dintre aceste societati incalca flagrant prevederile legale folosind tertipuri prin care aceste clauze sa para perfect legale.

 

Un astfel de exemplu este legat de perioada de 30 de zile pe care un abonat UPC trebuie sa o astepte inainte ca abonamentul sa-i fie reziliat. In aceste 30 de zile de la solicitarea clientului de a rezilia contractul, UPC solicita plata abonamentului, cu toate ca beneficiarul serviciilor nu mai doreste furnizarea lor.

Concret, mai multi ploiesteni ne-au adus in atentie cum se desfasoara procesul de reziliere a contractului UPC. Va redam in cele ce urmeaza un mesaj transmis astazi pe adresa redactiei si care surprinde mai mult decat practicile abuzive ale companiei:


"Am decis sa renunt la abonamentul incheiat la UPC Ploiesti, din motive personale. De retinut, ca nu ma mai aflam in perioada contractuala! Ca sa evit statul cu orele la cozi (se stie ca in Ploiesti la sediile UPC iti petreci jumatate din zi din lipsa personalului sau din cauza ca angajatele stau mai mult prin birouri la cafea!), am sunat la firma si am solicitat rezilierea contractului. Tot telefonic mi-am si deschis un abonament, altul decat cel in cauza, si n-a trebuit sa merg la sediu, decat pentru a ridica acel card inteligent CI+. Aflu, cu stupoare, ca rezilierea nu se poate face prin telefon, ci doar deschiderea unui abonament! Sunt sfatuit sa merg la sediu. Neavand incotro, astazi, am luat Mediabox-ul (de la contractul vechi, pe care doream sa-l reziliez) si, dupa 40 de minute de stat la coada (precizez ca angajata de la ghiseu lua pauza 6-7 minute intre fiecare client), ii spun angajatei ca vreau sa inchei abonamentul.

5 minute m-a intrebat DE CE vreau sa-l inchid! Chiar daca motivele mele sunt obiective (m-am mutat de la adresa si nu mai folosesc serviciile UPC), consider ca nu trebuie sa ma justific pentru alegerea de a rezilia contractul. I-am spus si angajatei acest lucru dar n-a dorit sa initieze procedura pana cand nu i-am furnizat motivul. Ii explic faptul ca m-am mutat si ma intreaba daca la noua adresa am abonament UPC. I-am spus ca am abonament UPC, moment in care a urmat o lectie despre cum puteam sa-mi transfer abonamentul si ce ar fi trebuit sa fac, in loc sa reziliez contractul vechi. Au trecut alte 10 minute pana cand a acceptat sa-mi inmaneze cererea de reziliere unde, evident, trebuia sa notez motivele pentru care doresc incetarea contractului.

La final, ii ofer Mediabox-ul si mi se spune pe un ton agresiv ca trebuie sa-l pastrez inca 30 de zile, timp in care voi continua sa platesc serviciile UPC, iar la finalul celor 30 de zile trebuie sa ma intorc la ghiseu (alte cozi, alt timp irosit!) si sa-l predau pe baza unui bon de reziliere (?!).

In acest moment al discutiei mi-am pierdut cumpatul si i-am spus angajatei sa ia Mediabox-ul si sa-l puna acolo unde l-ar fi pus peste 30 de zile si sa considere ca relatia noastra contractuala se incheie aici. Am fost amenintat ca nu mi se va rezilia contractul pentru ca nu respect procedurile lor.

Dragi reprezentanti ci companiei UPC, de ce trebuie sa respect prevederile voastre ca si cum ar fi LEGE? De ce trebuie sa ma conformez practicilor voastre, facute clar in defavoarea clientului, ca si cum sunt obligat de LEGE? De ce nu pot sa reziliez AZI un contract, telefonic (sau nu) daca asta imi doresc? De ce trebuie sa mai platesc 30 de zile un serviciu de care nu beneficiez?!

Am transmis OPC Prahova plangerea mea pe acest subiect pentru ca plata celor 30 de zile suplimentare consider ca este, de fapt, o taxa de reziliere redenumita, dupa ce aceasta din urma a fost considerata ilegala si abuziva. As aprecia daca s-ar face verificari si in privinta timpului de asteptare si a comportamentului angajatilor de la ghiseu. Pentru cei care isi platesc factura la sediul de pe str. Romana din Ploiesti este de notorietate faptul ca suntem tratati cu nesimtire si nepasare.

Ph-online.ro va aduce la cunostinta OPC Prahova aceasta situatie pentru a afla pozitia oficiala a autoritatilor.

Daca si tu ai avut o experienta neplacuta in relatia cu furnizorul de servicii UPC te rugam sa ne trimiti povestea ta pe adresa redactiei [email protected]

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.