Două AMBULANŢE PRIVATE au ajuns la Colectiv în noaptea tragediei, dar NU au fost lăsate să intervină

Publicat in Eveniment 17 Decembrie 2015 478 ori
Google+ WhatsApp
Două AMBULANŢE PRIVATE au ajuns la Colectiv în noaptea tragediei, dar NU au fost lăsate să intervină
Două AMBULANŢE PRIVATE au ajuns la Colectiv în noaptea tragediei, dar NU au fost lăsate să intervină

Două ambulanţe private, de la BGS şi Sanador, au ajuns la clubul Colectiv, în noaptea tragediei, dar nu au fost lăsate să intervină, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său. Dezvăluirile jurnalistului confirmă mărturiile unuia dintre supravieţuitorii de la Colectiv.


La câteva zile de la incendiul din Colectiv, Raed Arafat, secretar de stat în MAI, califica drept "zvonuri" declaraţiile unor martori de la locul tragediei, care spuneau că ambulanţele private nu au fost lăsate să intervină.

"Zvonurile astea sînt lansate. La fiecare caz se lansează zvonuri, mai ales cu sectorul privat. Că ce bine ar fi dacă sectorul privat era acolo! Deci haideți să ne înțelegem clar: legislația ne permite să-i chemăm și chiar să-i chemăm obligatoriu să vină și după care să-i decontăm. N-avem nici o problemă. Asta-i legea numărul 95. Nimeni n-a zis privatul să nu intervină!", a spus Raed Arafar la o emisiune de televiziune de la TVR.

Mai mult, Arafat a precizat că nu a primit nicio informaţie, în noaptea tragediei, potrivit căreia ambulanţele private au solicitat să intervină şi nu au fost lăsate.

Oficialul a fost contrazis chiar de către unul dintre supravieţuitori, Alin Pandaru. "Ba da, au vrut să vină și n-au fost lăsați de poliție să vină! Am martori care mi-au zis că ambulanțele private n-au fost lăsate de mașinile de poliție să vină", a spus tânărul.

"Credeți-mă că eu nu știu de acest lucru și eu nu știu că mașinile de poliție nu au lăsat vreun privat să intervină. Dacă privatul v-a zis că el a vrut să vină și n-a fost lăsat de poliție, va trebui să vină și să spună", a replicat Arafat.

Şi ancheta făcută de Cătălin Tolontan îl contrazice pe Raed Arafat. Jurnalistul a publicate pe tolo.ro date GPS care arată că o ambulanţă BGS a încercat de mai multe ori să intervină şi a fost refuzată, iar una Sanador a reuşit chiar să treaca de primul cordon, înainte să fie trimisă înapoi.

"Cînd am aflat de incendiu, am păstrat cinci mașini libere și le-am comunicat celor de la ISU, prin 112, că suntem gata să intervenim. Nu ne-au răspuns nimic", a povestit o sursă din BGS.

Ambele salvări private aveau medic, în condiţiile în care, din primele trei maşini de la Ambulanţa Bucureşti, care au ajuns la Colectiv, doar una avea medic, celelate erau doar cu asistente.

Raed Arafat: Ambulanțele private vor să-și facă publicitate dacă ar lua parte la exerciții comune cu ISU și SMURD

Într-un document din 2009, Arafat susținea că privații vor să folosească exercițiile cu statul "ca mijloc de reclamă", mai scrie Tolontan.

Mai mult, o sursă din BGS a precizat că privaţii "se tem de Raed Arafat şi este de notorietate că ne e ostil".Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.