In atentia Primariei Ploiesti si a Politiei Locale: CUM A FOST POSIBIL sa dati autorizatie de functionare ACESTUI CLUB?!

Publicat in Eveniment 09 Decembrie 2015 Actualizat: 09 Decembrie 2015 2472 ori
Google+ WhatsApp
In atentia Primariei Ploiesti si a Politiei Locale: CUM A FOST POSIBIL sa dati autorizatie de functionare ACESTUI CLUB?!
In atentia Primariei Ploiesti si a Politiei Locale: CUM A FOST POSIBIL sa dati autorizatie de functionare ACESTUI CLUB?!

Pe adresa redactiei au sosit mai multe plangeri la adresa unui club din Ploiesti care, cu toate ca este amplasat intre blocuri, continua sa organizeze petreceri de noapte, deranjand linistea locuitorilor din zona. Este vorba despre localul Tomorrow Pub & Lounge, situat pe strada Erou Calin Catalin nr.7.

 

 

 

zzzz.png

 

 

Potrivit Legii, un astfel de club nu ar fi trebuit sa primeasca autorizatie de functionare, din mai multe motive:

Conform Legii 61/1991, art. 2, alin. 22 - este interzisa servirea de bauturi alcoolice, in localurile publice, a consumatorilor aflati in vadita stare de ebrietate, precum si a minorilor;

Potrivit aceleiasi Legi, la art.2, alin.25, 26 si 27 - sunt interzise urmatoarele fapte:

- tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
- tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
- organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;
In cazul clubului Tomorrow Lounge&Pub, toate aceste impuneri legale sunt ignorate, asa cum ne-au explicat locatarii din zona:
"In timpul saptamanii, pe timpul noptii, se aude muzica la un volum infernal pe toata strada. Noi, care locuim in blocul alaturat, nu putem dormi din cauza zgomotului. In weekend e mult mai rau. Pe langa galagia care este mult mai mare decat in timpul saptamanii, se mai adauga si zecile de clienti care ies in fata clubului, la strada, si fac scandal sau se aprind in discutii si glume nefiresc de zgomotoase pentru orele tarzii. Spre surprinderea noastra, am observat ca acesti clienti sunt, de fapt, minori de 15-16 ani, in special fete, care ies din club in stare de ebrietate si ajung sa fie dusi pe brate de prietenii lor. Multi vomita chiar in strada, iar altii ies pur si simplu sa ia aer si continua discutiile galagioase sub geamurile noastre. Am facut sesizari la Politie si ni s-a spus ca in afara de amenzi, dumnealor nu au ce face, nu pot inchide clubul pentru ca au autorizatie de functionare.", ne-a povestit un ploiestean care locuieste in blocul invecinat.
Intrucat potrivit Legii nr. 61(r4)/1991, constatarea contravenţiilor se face de către primar, împuterniciţii acestuia, sau de către ofiţerii/agenţii de poliţie, Ph-online.ro solicita Primariei Ploiesti si autoritatilor responsabile detalii despre autorizatia de functionare a acestui local si raspunsuri la intrebarile care se pun in situatia de fata:
- cum a fost posibil ca acest club sa primeasca autorizatie de functionare impotriva Legii?
- cine a facut masuratorile fonice si a ignorat prevederile legale? (Ordinul nr. 536/1997, Art. 17. spune ca - Amplasarea obiectivelor economice cu surse de zgomot şi vibraţii şi dimensionarea zonelor de protecţie sanitară se vor face în aşa fel încât în teritoriile protejate nivelul acustic echivalent continuu (Leq), măsurat la 3 m de peretele exterior al locuinţei la 1,5 m înălţime de sol, să nu depăşească 50 dB (A) şi curba de zgomot 45. În timpul nopţii (orele 22,00-6,00), nivelul acustic echivalent continuu trebuie să fie redus cu 10 dB (A) faţă de valorile din timpul zilei.)
- de cate ori a fost amendat acest local pentru comercializarea bauturilor alcoolice minorilor?
Ziarul nostru va trimite o solicitare oficiala in acest caz Politiei Locale si Primariei Ploiesti.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.