Campanie de prevenire a cancerului de sân, desfasurata de Gral Medical

Publicat in Eveniment 03 Decembrie 2015 629 ori
Google+ WhatsApp
Campanie de prevenire a cancerului de sân, desfasurata de Gral Medical
Campanie de prevenire a cancerului de sân, desfasurata de Gral Medical

Până la sfârșitul lunii decembrie, Gral Medical desfășoară campania de prevenție a cancerului de sân „Viitorul depinde de tine. Ia măsuri acum!”.

 

Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidență în România de 8.981 cazuri noi pe an și o mortalitate de 3.244 decese anual (Globocan 2012). Mai mult decât atât, se observă că există un trend crescător de la an la an, iar comunitatea medicală trage un semnal de alarmă că în următorii 3 ani va depăși 10.000 de cazuri noi depistate în România. Un alt lucru îngrijorător este faptul că din ce în ce mai multe femei tinere se confruntă cu această problemă.

Odată cu apariția tratamentelor moderne oncologice, cancerul mamar se poate trata 100%, însă este foarte important să poată fi diagnosticat timpuriu. Aici intervine informarea și implicarea socială, astfel încât fiecare femeie trebuie să cunoască semnele și simptomele cancerului mamar, să se automonitorizeze și să intre într-un program de prevenție anual.

Cele mai importante simptome ale cancerului mamar sunt: modificări ale texturii pielii, scurgeri mamelonare, deformări ale unui sân, retracția mamelonului, apariția unui nodul. Pentru a ține sub control cancerul mamar, orice femeie poate să apeleze anual la investigații de rutină și să își facă controlul de specialitate anual. Pentru a nu apela la investigații iradiante, cea mai facilă și accesibilă investigație de control este ecografia mamară bilaterală și un consult de specialitate. Investigațiile recomandate de medicii specialiști sunt ecografia mamară, mamografia (recomandat după 40 de ani) și RMN la sân.

În cadrul campaniei, Gral oferă, în perioada 01.12.2015 — 31.12.2015, un pachet medical promoțional: ecografii mamare bilaterale + interpretare, la doar 40 lei, în toată rețeaua de centre Gral Medical: București, Ploiești, Focșani, Sibiu, Pitești, Vâlcea și Craiova. Suplimentar fiecare pacient primește un voucher cu reduceri de 25% la analize medicale, pentru un control suplimentar. Voucherul poate fi folosit de titular sau de orice membru al familiei.

Detalii și programări se pot face la *GRAL (*4725) / 021-323.00.00 (02), pe site-ul oficial www.gralmedical.ro sau vă puteți alătura comunității Gral (facebook.com/GralMedical)

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.