Anuntul Prefecturii Prahova: Incepand de azi, laptele distribuit elevilor va fi doar de tip "UHT"

Publicat in Eveniment 02 Decembrie 2015 307 ori
Google+ WhatsApp
Anuntul Prefecturii Prahova: Incepand de azi, laptele distribuit elevilor va fi doar de tip "UHT"
Anuntul Prefecturii Prahova: Incepand de azi, laptele distribuit elevilor va fi doar de tip "UHT"

          Din rezultatele analizelor microbiologice de laborator efectuate de catre DSVSA Prahova, a rezultat faptul ca loturile incriminate au fost corespunzatoare consumului uman la producator.

 

          Referitor la rezultatele investigatiilor microbiologice la produsul lapte pasteurizat, recoltat de la distribuitor si beneficiari, (scolile Elena Doamna si Sfantul Vasile), pentru lotul 39, mentionam ca acestea au fost necorespunzatore la parametrul Enterobacteriacee.

          Cele 6 coproculturi recoltate de catre Spitalul Judetean de Urgenta de la elevii prezenti in Sectia de boli infectioase nu au pus in evidenta germeni patogeni din grupe identificate de catre laboratorul DSVSA Prahova.

          Avand in vedere cele de mai sus si intrucat la controalele efectuate s-au constatat neconformitati privind respectarea lantului termic pe timpul transportului si depozitarii la beneficiari, institutiile abilitate au aplicat sanctiuni contraventionale la producator, distribuitor si beneficiari.

          Tinand seama de cele constatate, autoritatea contractanta – Consiliul Judetean Prahova - va relua derularea Programului Guvernamental lapte/corn la nivelul judetului Prahova, iar pentru a elimina orice posibilitate de depreciere a produselor, se va distribui numai lapte UHT, ce nu necesita conditii restrictive de temperatura la transport si depozitare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.