Domnilor politicieni, de ce sa doneze firmele bani pentru luminitele din Ploiesti? De ce nu bisericile?

Publicat in Eveniment 02 Decembrie 2015 1000 ori
Google+ WhatsApp
Domnilor politicieni, de ce sa doneze firmele bani pentru luminitele din Ploiesti? De ce nu bisericile?
Domnilor politicieni, de ce sa doneze firmele bani pentru luminitele din Ploiesti? De ce nu bisericile?

In plin scandal pe tema iluminatului de sarbatori, politicienii dar si multi dintre cetatenii simpli ai orasului se intrec in propuneri care mai de care mai inedite pentru a salva situatia trista in care se afla Ploiestiul in acest final de an.

 

Doua dintre aceste propuneri sugereaza ca, pe de o parte, firmele din Ploiesti sa contribuie cu donatii pentru strangerea de fonduri care sa ajute la iluminatul festiv al orasului, iar pe de alta parte, ploiestenilor le-a fost propus sa vina cu globulete si instalatii de acasa si sa le monteze in centrul municipiului. Nu vom insista cu comentariile pe aceasta ultima idee, ridicola oricum ai privi-o, din motive evidente. (ex. la ce-ti foloseste o instalatie de interior, de un metru jumate, si niste globulete practic invizibile agatate in brazii uriasi din fata Primariei? Cine doneaza prelungitoarele si cine le apara de ploaie si inghet?:)

Referitor la prima idee care implica firmele din Ploiesti si contributiile acestora, ne-am gandit ca nu vor accepta niciodata propunerea, din motive la fel de evidente. O firma pe bune, nu genul de firma afiliata politic (care oricum nu doneaza niciodata), are soarta grea in Romania, sub povara impozitelor si a controalelor lunare din partea ANAF, care au ca scop perceperea taxelor "de iertare". Aceste firme nu au de unde oferi, nici daca ar vrea asta. Probabil ca nu-si permit sa spere la amnistii fiscale sau subventii, dar sigur se gandesc ca merita macar un final de an luminat din banii pe care tot ei ii vireaza catre bugetul local.

Acum, daca tot ne-am montat cutia milei la intrarea in oras, venim si noi cu o propunere: de ce sa nu contribuie bisericile cu aceste donatii? De cand s-a uitat unul dintre principalele roluri ale acestor institutii, si anume cel de intr-ajutorare? Nu bisericile sunt cele care contribuiau cu ajutoare pentru copiii nevoiasi? Nu ele plateau scolarizarea elevilor proveniti din familii sarace sau, mai mult, ii gazduiau si le ofereau hrana? Sa nu mai vorbim despre scutirile de taxe si impozite de care se bucura casele Domnului.

Ce ziceti, politicieni si ploiesteni?

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.