O lună de la TRAGEDIA din Colectiv: Cine sunt cele 60 de victime care au murit în urma incendiului

Publicat in Eveniment 30 Noiembrie 2015 727 ori
Google+ WhatsApp
O lună de la TRAGEDIA din Colectiv: Cine sunt cele 60 de victime care au murit în urma incendiului
O lună de la TRAGEDIA din Colectiv: Cine sunt cele 60 de victime care au murit în urma incendiului

Luni, 30 noiembrie se împlineşte o lună de la incendiul din clubul Colectiv, al cărui bilanţ este de 60 de morţi şi sute de răniţi. Printre victimele care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului se numără artişti, jurnalişti, olimpici şi studenţi străini.

 

Ultima persoană care a decedat a fost Alexandru Hogea, unul dintre răniţii care au ajuns în spitale din străinătate, el fiind internat într-o clinică din Viena. Alexandru a murit duminică, 22 noiembrie.

Alexandru Hogea, tânărul care a murit duminică într-un spital din Viena, avea 19 ani, era din Sinaia şi era student la Facultata de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 60.

Alexandru Hogea era din Sinaia, unde a absolvit Colegiul "Mihail Cantacuzino".

După incendiul din Clubul Colectiv, el a fost internat la Spitalul Universitar cu arsuri pe apoape 60 la sută din suprafaţa corpului, iar în 7 noimebrie a fost transferat la spitalul austriac, în timp ce părinţilor lui li s-a spus că acesta va fi transferat la un spital din Bruxelles.

O adolescentă din Sinaia a creat, în 10 noiembrie, o campanie pe Facebook pentru susţinerea tânărului.

"Am înţeles că a fost intubat. Acum este în Viena, inernat la AKH! Haideţi să fim alături de Alex! Puteam fi noi în locul lui", arăta eleva din Sinaia.

Sâmbătă, 21 noiembrie, a murit Alexandru Mihai Iancu, care avea 22 de ani şi era internat în stare critică la Spitalul "Sfântul Ioan".

- Alexandru Iancu

Alexandru Mihai Iancu, rănit în incendiul din clubul Colectiv şi decedat sâmbătă, la Spitalul "Sf. Ioan", din Capitală, avea 25 de ani, era din Bucureşti, absolvise Academia de Studii Economice (ASE), era pasionat de muzică şi cânta la chitară.

Alexandru Mihai Iancu, rănit în incendiul din 30 octombrie, din clubul Colectiv era internat în stare critică la Spitalul "Sf Ioan" din Capitală.

"Acum, în noaptea asta, prietenul vostru Alex are nevoie de gândurile voastre bune şi de rugăciunile voastre. Dumnezeu să îl ajute!", a scris tatăl lui Alexandru Iancu, vineri noapte, pe pagina de Facebook a tânărului.

Alexandru Iancu era din Bucureşti şi absolvise Academia de Studii Economice, potrivit informaţiilor de pe profilul său de pe pagina de socializare.

Tânărul era un mare pasionat de muzică şi cânta la chitară. De asemenea, Alexandru Iancu era fan Goodbye to Gravity, postând pe pagina de socializare mai multe videoclipuri ale formaţiei şi îndemnându-şi, pe 29 octombrie, prietenii de pe pagina de socializare să meargă la concertul trupei din clubul Colectiv.

"Te-ai dus printre stele, Johnny Depp al nostru! Mă bucur că te-am cunoscut, om minunat! Condoleaţe familiei!", a scris una dintre prietenele tânărului, pe pagina acestuia de Facebook.

Vineri, 20 noiembrie, a încetat din viaţa Andreea Ştefan, una dintre victimele care a fost transferată la o clinică din Germania de la Spitalul Sfântul Ioan.

- Andreea Ştefan

Andreea Ştefan, tânăra de 28 de ani, din Râmnicu Vâlcea, rănită în incendiul din clubul Colectiv, care a murit, vineri dimineaţă, la o clinică din Germania, fusese operată de către medicii din oraşul Bochum săptămâna trecută, pentru a i se pune grefe de piele.

În seara de 8 noiembrie, fata a fost transferată la Clinica pentru Chirurgie Plastică şi Răniţi cu Arsuri Grave, din oraşul Bochum, Germania, iar ulterior a fost operată de către medicii germani pentru a i se pune grefe de piele, potrivit unei postări din 12 noiembrie, de pe site-ul în liniedreapta.net.

Rude şi apropiaţi ai Andreei Ştefan au făcut apel, în repetate rânduri, pe reţeaua de socializare şi pe site-ul inliniedreapta.net, la toate persoanele care doreau şi puteau să contribuie cu sume de bani pentru recuperarea tinerei, în acest sens pe numele tatălui fetei, Coriolan Ştefan, fiind deschis un cont pentru donaţii.

Andreea Ştefan locuia în Bucureşti şi, din anul 2012, lucra ca HR Administrator la Accenture România.

Potrivit informaţiilor de pe profilul de Facebook al Andreei Stefan, înainte de a lucra la compania Accenture România, aceasta a lucrat la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), unde a fost Business Analyst.

Andreea Ştefan a absolvit Facultatea de Administraţie Publică a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, din Bucureşti.

Conform profilului de Facebook, Andreea Ştefan era iubitoare de pisici, dovadă fiind numeroasele postări cu feline, dintre care unele îi aparţineau.

Tânăra de 28 de ani avea, potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, o relaţie cu Marvin Nicodemus, din Frankfurt, Germania, pe care cei doi au anunţat-o pe reţeaua de socializare în 24 aprilie 2015.

La spitale din Germania au ajuns cinci răniţi din Colectiv, trei au plecat pe cont propriu, printre care şi un cetăţean german, iar alte două, printre care şi Loredana Dărăscu, au fost transferate din spitale din Capitală. Loredana Dărăscu a murit în 13 noiembrie, la clinica din Germania.

Joi, 19 noiembrie, a încetat din viaţa Ana Albu, una dintre victimele internate la Spitalul de Arşi.

- Ana Albu

Ana Albu locuia în Marea Britanie şi venise în România pentru a-şi serba ziua de naştere, ea mergând, împreună cu fratele său, să sărbătoarească în clubul Colectiv.

Ana Albu a fost grav rănită în incendiul din Colectiv, iar prietenii ei, care îi spuneau Elsa, au trimis o petiţie premierului britanic, David Cameron, pentru ca ea să fie transferată în Marea Britanie, ţară în care locuia de 11 ani.

Petiţia, semnată de prietenii ei din Marea Britanie, a fost intitulată "Aduceţi-o pe Elsa acasă!". Ei aminteau că Elsa era rezident în Marea Britanie de 11 ani, perioadă în care a plătit taxe statului, şi susţineau că sistemul de asigurări britanic ar trebui să-i acorde ajutorul.

Vezi aici continuarea

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.