Comunicatul MAI cu privire la inundaţiile din Prahova

Publicat in Eveniment 30 Noiembrie 2015 631 ori
Google+ WhatsApp
Comunicatul MAI cu privire la inundaţiile din Prahova
Comunicatul MAI cu privire la inundaţiile din Prahova

În condițiile avertizării de Cod Portocaliu de inundații valabilă până azi la ora 18.00, pe cursul mijlociu al râul Neajlov, din județul Giurgiu, în cursul nopții trecute structurile pentru situații de urgență, alături de autoritățile locale, au monitorizat cu atenție evoluția situației pentru prevenirea apariției unor stări de pericol pentru populație.

 

De la emiterea avertizării și până în prezent nu s-au impus intervenții pentru salvarea de vieți omenești și nici nu au fost înregistrate efecte grave care să impună evacuarea de persoane sau animale, locuințe inundate sau avariate.

Din dispoziția ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, peste 1.000 de angajați ai MAI au acționat în ultimele 24 de ore pentru sprijinirea populației și limitarea efectelor inundațiilor de la sfârșitul săptămânii trecute din județele Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Argeș, Ilfov, Prahova și Vrancea. Principalele misiuni au vizat îndepărtarea apei din curțile și grădinile cetățenilor, deblocarea unor segmente de drumuri comunale sau străzi ori refacerea unor poduri sau podețe afectate de inundații.

Centrul de monitorizare a situației operative de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne care funcționează în regim 24 de ore din 24, este în contact permanent cu ministerele și instituțiile cu atribuțiuni în gestionarea situațiilor de urgență.

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei valabilă începând de astăzi de la ora 16.00, până marți 1 decembrie a.c., ora 22.00 pentru zona montană. În aceste condiții, Ministerul Afacerilor Interne recomandă tuturor celor care se află în zonele turistice de la munte să circule cu atenție și numai dacă au autoturismele echipate corespunzător.

Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale operative, va informa permanent populația referitor la riscurile care pot apărea ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.