LEGEA PENSIILOR, modificată. Cine ar putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani

Publicat in Eveniment 30 Noiembrie 2015 811 ori
Google+ WhatsApp
LEGEA PENSIILOR, modificată. Cine ar putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani
LEGEA PENSIILOR, modificată. Cine ar putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani

Trei parlamentari PSD propun modificarea Legii sistemului de pensii publice astfel încât persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani, în zonele afectate de poluare din cauza extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase, să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani.

 

Proiectul de lege a fost depus de cei trei parlamentari PSD la Senat, aceasta fiind prima Cameră sesizată.

Proiectul stabileşte reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani pentru persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare din cauza extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase.

"Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare permanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, magan, fluor, clor, emisii de substanţe nocive precum şi alte substanţe chimice, respectiv Baia Mare, Copşa Mică şi Zlatna, Târgu Mures, pe o rază de 10 km în jurul axcestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani", se arată în proiect.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.