Sfântul Stelian: Ce TREBUIE să facă în această zi mamele care au copiii bolnavi

Publicat in Eveniment 26 Noiembrie 2015 2771 ori
Google+ WhatsApp
Sfântul Stelian: Ce TREBUIE să facă în această zi mamele care au copiii bolnavi
Sfântul Stelian: Ce TREBUIE să facă în această zi mamele care au copiii bolnavi

Sfântul Stelian, ocrotitorul pruncilor şi al familiei creştine, s-a născut în sec. VI la Adrianopolis, într-o familie înstărită din ţinutul Paflagoniei, Asia Mică (Turcia de astăzi).

 

Stelian a fost sfinţit şi s-a făcut lăcaş al Duhului Sfânt încă din pântecele maicii sale. Curat şi plin de dragoste creştină, si-a împărţit averea săracilor şi s-a făcut monah, apoi a plecat în pustie, ca să se adâncească în cunoaşterea Lui Dumnezeu. Sfântul vieţuia într-o peşteră unde primea hrană de la un înger.

A primit puterea de vindeca oamenii. Într-o zi, o boală nemiloasă a venit peste popor; mureau întruna pruncii, iar părinţii rămâneau fără copilaşi. Credincioşii au venit la pustnicul Stelian, ca să-l ia mijlocitor înaintea Lui Dumnezeu şi să le vindece copiii. Şi astfel, mamele care s-au rugat Sf. Stelian au dobândit alţi prunci, iar pruncii bolnavi s-au tămăduit.

Sfântul Stelian Paflagonul este zugrăvit în icoane cu un copil în braţe, pentru neobosita sa misiune de a-i apăra pe cei mici, ajutându-i totodată pe copiii bolnavi.

În biserica Sf. Stelian ("Lucaci") din Bucureşti se află racla cu moaştele Sfântului Stelian.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.