Consiliul Județean Prahova a sistat programul “Lapte și corn”

Publicat in Eveniment 26 Noiembrie 2015 358 ori
Google+ WhatsApp
Consiliul Județean Prahova a sistat programul “Lapte și corn”
Consiliul Județean Prahova a sistat programul “Lapte și corn”

Conducerea Consiliului Județean Prahova a anunțat, miercuri, că a decis să sisteze Programul guvernamental “Lapte şi corn” la nivelul județului, până la aflarea rezultatelor analizelor de laborator efectuate de către autorităţile competente.

 

Măsura este aplicată începând de joi, 26 noiembrie, și a fost luată ca urmare a situaţiei apărute la începutul acestei săptămâni, când mai mulţi elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Prahova au fost internaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Potrivit celui mai recent bilanț, în cursul zilelor de luni și marți, 60 de copii de la școli din Ploiești și restul județului au ajuns la spital, cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au consumat laptele distribuit prin programul guvernamental. Autoritățile au trimis la analize probe din produsul suspect și au retras laptele de la consum, inițial anunțând că, de joi sau vineri, cel târziu, copiii din Prahova vor beneficia din nou de gustarea gratuită. Ca soluție de avare, se avea în vederea distribuirea de lapte UHT, produs de altă societate decât cea suspect în acest caz, dar care ar fi urmat să fie distribuit tot de firmele asocierii care a câștigat licitația. Asta însemna că societatea de unde provenea laptele care i-ar fi îmbolnăvit pe copii ar fi putut să asigure în continuare transportul, deși nu s-a stabilit, deocamdată, dacă problemele au apărut din cauza unor deficiențe în procesul de producție sau în timpul distribuției.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.