Ce spune ISU Prahova despre elevii din Ploieşti INTOXICAŢI cu laptele de la şcoală

Publicat in Eveniment 23 Noiembrie 2015 1043 ori
Google+ WhatsApp
Ce spune ISU Prahova despre elevii din Ploieşti INTOXICAŢI cu laptele de la şcoală
Ce spune ISU Prahova despre elevii din Ploieşti INTOXICAŢI cu laptele de la şcoală

Un număr de 31 de copii de la Școala 'Elena Doamna' din Ploiești au fost transportați, luni, la spital, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, autoritățile urmând să preleveze probe din produsele distribuite în programul guvernamental 'Lapte și corn' atât de la unitatea de învățământ, cât și de la fabricile producătoare.

 

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Marius Mihai, a declarat, pentru AGERPRES, că 29 de copii cu vârste între 11 și 14 ani au fost duși cu ambulanțele la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, iar alți doi au fost transportați de părinți la Spitalul de Pediatrie și transferați ulterior tot la cel de Boli Infecțioase.

Elevii au prezentat, în timp ce se aflau la școală, simptome specifice toxiinfecției alimentare, respectiv vărsături, greață și amețeli.

Potrivit șefului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Corneliu Buzu, autoritățile vor preleva probe din produsele distribuite în programul guvernamental 'Lapte și corn' atât de la unitatea de învățământ, cât și de la fabricile producătoare.

Luni a fost prima zi din cursul acestui an școlar în care în unitățile de învățământ din Prahova au fost distribuite produsele din programul guvernamental 'Lapte și corn'.

Administratorul public al județului, Fabioara Ionescu, a declarat pentru AGERPRES că licitația a fost câștigată de o asociere formată din patru firme, respectiv Ecolact, care furnizează laptele, Vel Pitar, Lido Gîrbea și Voipan.

'Noi am pornit această licitație pentru lapte și corn (...) încă de la sfârșitul lunii august, când am primit numărul de elevi care urmează să fie în acest an școlar, număr pe care ni l-a dat Inspectoratul Școlar. Între timp, (...) a fost o serie de contestații și la această dată s-a încheiat contractul de furnizare lapte și corn. Sau pierdut aproape 54 de zile din acest an școlar. Azi a început furnizarea în școli a laptelui și cornului și sper să nu avem probleme mai departe, în sensul că și acum suntem la Curtea de Apel. Cel care a pierdut de mai multe ori, iar CNSC nu i-a dat dreptate, acum ne-a dat în judecată, dar putem încheia contractul chiar dacă suntem în instanță', a declarat Fabioara Ionescu.

Potrivit acesteia, valoarea contractului este de 8,9 milioane lei fără TVA, iar de aceste produse beneficiază 74.510 elevi.

Firma care produce laptele distribuit în școlile din județul Prahova a fost amendată, în primăvara anului 2012, pentru punerea în consum de produse infestate cu stafilococ auriu după ce analizele au confirmat prezența stafilococului auriu în probele de lapte prelevate în urma înregistrării a 63 de cazuri de toxiinfecție alimentară la copii.

Potrivit unui comunicat al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova emis la acel moment, probele de lapte din cele două loturi incriminate au fost trimise spre analiză către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, laboratorul confirmând prezența stafilococului auriu în probele respective și ineficiența pasteurizării.

Ulterior, reprezentanții firmei Ecolact au anunțat că vor da în judecată autoritățile, în condițiile în care analizele paralele au infirmat existența acestui stafilococ în lapte.

'Rezultatul analizelor pentru probele din loturile incriminate primite de la laboratorul de analize microbiologic pentru produse agroalimentare autorizat RENAR și ANSVSA vin să indice ferm și fără urmă de îndoială lipsa oricărei contaminări cu Stafilococ auriu a laptelui procesat în fabrica de la Păulești contrar rezultatului pozitiv al buletinului de analiză din cadrul anchetei ANSVSA și DSVSA Prahova în urma căreia am fost acuzați pentru punere în consum de produse cu parametri biologici depășiți', se arăta într-un comunicat emis la acel moment de firma Ecolact.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.