A aparut primul MANUAL de fotografie cu telefonul si costa mai putin de 10 lei. Daca stii sa raspunzi la aceasta intrebare, nu-l cumpara, ca nu e pentru tine!

Publicat in Eveniment 07 Octombrie 2015 Actualizat: 07 Octombrie 2015 1540 ori
Google+ WhatsApp
A aparut primul MANUAL de fotografie cu telefonul si costa mai putin de 10 lei. Daca stii sa raspunzi la aceasta intrebare, nu-l cumpara, ca nu e pentru tine!
A aparut primul MANUAL de fotografie cu telefonul si costa mai putin de 10 lei. Daca stii sa raspunzi la aceasta intrebare, nu-l cumpara, ca nu e pentru tine!

A aparut primul manual de fotografie cu telefonul, adresat tuturor posesorilor de smartphone care obisnuiesc sa fotografieze amintiri din vacanta, animale de companie sau, pur si simplu, mancarea frumos aranjata in farfurie, cu telefonul mobil.

 

Indrumarul contine toate elementele necesare realizarii unor imagini perfecte, atat din punct de vedere tehnic-fotografic, cat si calitativ. Probabil nu stiati dar camera telefonului vostru este conceputa sa poata face mult mai mult decat i se cere, in mod normal, de catre posesor. De ce as vrea sa fac fotografii perfecte, v-ati intreba. E simplu: pentru ca, pentru unii, ar fi singura lor ocazie de a face un lucru perfect in viata!:) Lasand gluma la o parte, setarile aparent ascunse din telefonul mobil pot face diferenta dintre o poza reusita, demna de pus wallpaper pe desktop si una facuta in graba, doar... ca sa fie. Pana la urma, faci o poza pentru ca-ti place ce vezi sau pentru ca urmeaza s-o arati prietenilor. Spune-ne un motiv pentru ca n-ai vrea sa fie... perfecta! :)

Autorul manualului explica ce contine tutorialul si cum s-a hotarat sa realizeze un astfel de curs care se vinde la un pret mai mult decat accesibil, 9.9 lei.

linkul de download al ebook-ului este aici http://bit.ly/1RrdZZ9

"In perioada mea de activitate in presa, eu aveam tot timpul fotografii cu toata lumea. De vreo trei ani, sunt mai interesat de fotografie decat de presa. Ştiu si eu că nu sunt cel mai bun fotograf din România şi că nu fac cele mai bune fotografii cu telefonul, dar tot am devenit capabil să-mi dau seama că telefoanele mobile actuale au un potenţial fantastic în domeniul fotografiei. Cum un smartphone costa minim 1.000 de lei, mi se pare o prostie să cheltuieşti suma asta, sau una mai mare, şi să nu poţi obţine o fotografie bună la serbarea copilului tău sau în vacanţă. Manualul rezolva aceasta problema in mare parte, l-am "testat" pe circa 40 de persoane, care acum fac fotografii incredibile si am ilustrat manualul cu fotografiile lor, nu cu ale mele.

 
Ce conţine manualul:
Cum faci poze noaptea sau în lumină slabă
Cum faci fotografii bune unui apus  
Cum faci poze în vacanţă  
Cum fotografiezi o clădire  
Cum faci fotografii unei farfurii de mâncare  
Cum fotografiezi un peisaj  
Cum faci un selfie perfect  
Cum faci poze bune pentru Instagram  
Cum faci fotografii bune la un concert  
Cum faci fotografii macro fără un obiectiv special
Cum faci să-ţi apară un prieten de trei ori în aceeaşi poză  
Cum faci o fotografie de fashion, cu telefonul, în spatele casei  
Cum îţi faci un selfie de la o distanţă mai mare decât lungimea braţului tău  
Cum faci poze sub apă, în piscină, fără o husă subacvatică  
Cum faci fotografii în care prietenii tăi plutesc în aer  
Cum faci fotografii în care să apăreţi toţi membrii grupului  
Cum faci fotografii bune când lumina e prea puternică  
Cum faci o poză bună unui obiect pe care vrei să-l vinzi  
Cum alegi între un fundal vizibil și unul blurat şi estompat  
 
Atasez si cateva fragmente din manual, inclusiv cateva testimoniale:
 
La un aparat foto profesional ai de setat, în modul manual, o droaie de parametri, în funcţie de lumină, de ce vrei să obții și de tipul de obiectiv folosit (grandangular, fix de portret, zoom, fish-eye) sau de filtrele folosite). În modul auto însă, Nikonul meu face poze chiar un pic mai prost decât camera de pe un telefon ultramodern, pentru că mărimea lui şi modul de fotografiere nu-mi permit să fiu la fel de de mobil şi de creativ pe cât eşti tu, cu jucăria aia de telefon. În plus, eu am stresul expunerii mecanismelor vulnerabile şi scumpe ale unui DSLR unui mediu ostil, pe când telefonul tău poate fi protejat de ploaie cu palma. Eu car în spate un rucsac de opt kilograme, tu doar câteva sute de grame în buzunar. Eu pierd timpi preţioşi schimbând obiective și setări, iar tu schimbi setările cu un deget. În ansamblu, cu excepţia situaţiilor în care e nevoie de poze profesioniste, telefonul tău e mai bun decât tot rucsacul meu".
 
.............................................................................
 
Descarcă pozele bune într-un laptop sau în cloud şi şterge periodic pozele proaste. Vei evita astfel celebrul moment: „Stai aşa, nu mişca... aaaa, stai, că nu pot să fac poze, am memoria plină, trebuie să şterg ceva...". Sub presiune, sigur o să ştergi şi ceva ce nu trebuia, ocazie cu care vei ajunge în altă situaţie celebră: „Voiam să-ţi arăt nişte poze mişto cu X, dar le-am şters ca fraiera...". 
 
..........................................................
 
Ţine telefonul cu două mâini, nu cu una, pentru că nu nu eşti Cool Hand Luke. E normal să ai un tremur al mâinii. Când ţii telefonul cu două mâini, sunt şanse mai mari să faci o fotografie în care imaginea să nu fie mişcată. Nu întinde mâinile. Avem acest obicei stupid, mai ales când fotografiem ceva aflat la câţiva metri distanţă. Cei 50-60 de centimetri nu vor face diferenţa în bine. Dimpotrivă, când ţii mâinile apropiate de corp ai ceva mai multă stabilitate, iar fotografiile vor ieşi mai clare
 
................................................................................
 
 „Cursul lui Bogdan m-a învăţat să fiu atentă la detalii, să văd frumuseţea fiecărui moment cu alţi ochi, să captez această frumuseţe şi să o împărtăşesc şi altora".
„Am învăţat că fiecare dintre noi poate face poze reuşite, aşa cum şi le doreşte".
"De cand am participat la curs, prin fotografie mi-am descoperit resurse de imaginaţie, răbdare şi atenţie pe care nici nu bănuiam că le-aş avea".
„Mi-am îmbogăţit cunostintele existente în ceea ce priveşte fotografia, informatiile fiindu-mi oferite într-un limbaj fără pretenţii tehnice, obişnuit omului de rând, care nu prea stie să folosească camera foto a telefonului mobil"
„Ce este cel mai preţios pentru mine nu este că-mi ies mai bine fotografiile, ci că mă tot opresc din vârtejul zilnic şi mă uit în jur să «văd» fotografii".
„Mi s-a părut interesant când am citit: «Dacă tot faci fotografii, de ce să nu le faci bine?» Am aflat trucuri care mă ajuta să fac o fotografie mult mai bună decât ce făceam înainte". 
"Nu mă gândisem niciodată la telefon ca la o cameră foto. Acum sunt mai atentă la detalii, iar telefonul mi-a devenit al doilea aparat foto"."
 
linkul de download al ebook-ului este aici http://bit.ly/1RrdZZ9

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office