Zeci de mii de elevi din Prahova nu primesc cornuri şi lapte

Publicat in Eveniment 22 Septembrie 2015 530 ori
Google+ WhatsApp
Zeci de mii de elevi din Prahova nu primesc cornuri şi lapte
Zeci de mii de elevi din Prahova nu primesc cornuri şi lapte

Peste 70.000 de elevi din Prahova nu primesc produsele din Programul ”Lapte şi corn”, din cauză că autorităţile judeţene nu au finalizat încă licitaţia pentru desemnarea firmelor ce vor asigura furnizarea produselor, reprezentanţii Consiliului Judeţean spunând că vina pentru întârziere aparţine ISJ.

 

Cei peste 70.000 de preşcolari şi elevi care învaţă în grădiniţele şi şcolile din judeţul Prahova nu primesc încă lapte şi cornuri, din cauză că licitaţia pentru desemnarea firmelor care vor asigura furnizarea şi distribuţia acestor produse nu a fost finalizată.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, autoritatea care organizează licitaţia, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că motivul pentru care organizarea procedurii de achiziţie se desfăşoară cu întârziere îl reprezintă faptul că autorităţile judeţene nu au primit în timp util de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) datele privind numărul de elevi şi numărul zilelor din calendarul şcolar, date de care au avut nevoie pentru întocmirea caietului de sarcini aferent licitaţiei.

”În acest moment se desfăşoară licitaţia, a fost deschisă şi e în evaluare. Un alt motiv (pentru care elevii nu primesc laptele şi cornul – n.r.) este acela că Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a trimis foarte târziu datele ca să putem organiza licitaţia, pentru că nouă ne trebuie acele date să ştim numărul estimat de elevi şi zilele de cursuri, pentru trebuie să scriem în caietul pe care-l publicăm pe SEAP şi câte persoane şi pentru câte zile. Şi anul trecut am avut aceeaşi situaţie şi nu am reuşit să finalizăm”, a declarat corespondentului MEDIAFAX vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader.

Bogdan Toader a precizat că în 4 septembrie au fost deschise ofertele şi că în această perioadă acestea sunt în perioada de evaluare.

”Până în 24 (septembrie-n.r.) ar trebui să fie desemnat un câştigător, în condiţiile în care nu vom avea contestaţii. apoi va trebui să aşteptăm zece zile să vede, dacă vor fi contestaţii” a mai spus Bogdan Toader.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.