Primăria Ploiești vrea să transforme clădirea Petrom în spațiu cultural-artistic. OMV Petrom nu este de acord

Publicat in Eveniment 21 Septembrie 2015 2586 ori
Google+ WhatsApp
Primăria Ploiești vrea să transforme clădirea Petrom în spațiu cultural-artistic. OMV Petrom nu este de acord
Primăria Ploiești vrea să transforme clădirea Petrom în spațiu cultural-artistic. OMV Petrom nu este de acord

După trei ani de când s-a anunțat demararea proiectului care viza amenajarea unui spital de pediatrie modern în clădirea Petrom aflată în centrul municipiului Ploiești, consilierii municipali au votat luni, 21 septembrie, un act adițional prin care se dorește modificarea destinația clădirii, primită cu titlu de sponsorizare, din spital de pediatrie în spațiu pentru activități cu caracter cultural-artistic și social. Potrivit actualitateaprahoveana.ro, reprezentanții OMV-Petrom nu sunt de acord cu modificările aduse la actul adițional votat luni de către CL Ploiești, în legătură cu clauzele privind schimbarea de destinație a clădirii Petrom din spital de pediatrie în clădire administrativă de birouri. Austriecii vor să se întâlnească miercuri cu o delegație a Primăriei Ploiești.

 

Spitalul de pediatrie promis de fosta administrație devine, oficial, un capitol închis, iar clădirea Petrom este practic băgată pe gât Primăriei Ploiești, care va cheltui peste 400 de mii de euro pe an numai cu întreținerea acesteia. Primăria nu poate renunța la clădirea Petrom decât dacă va plăti societății naționale petroliere despăgubiri de aproximativ 10 milioane de euro pentru neducerea la îndeplinire a obligațiilor prevăzute în clauza secretă din contractul de sponsorizare care a generat un scandal imens în administrația locală.

Astfel că, în spațiul ultramodern al clădirii Petrom vor funcționa doar câteva birouri ale municipalității, plus serviciul de asistență socială. Ploieștenii se aleg, astfel, cu o clădire de care nu aveau nevoie, care va toca milioane de euro numai pentru întreținere și alte obligații de plată la bugetul de stat.

Clădirea OMV-Petrom nici măcar nu va fi utilizată la capacitate maximă. Executivul ploieștean, împreună cu alte direcții aflate în subordinea municipalității, rămâne să-și desfășoare activitatea în Palatul Administrativ, clădire aflată în proprietatea Consiliului Județean Prahova, unde Primăria Ploiești plătește chirie către CJ Prahova.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.