O nouă lege pentru agricultori ar putea SCUMPI alimentele

Publicat in Eveniment 03 August 2015 458 ori
Google+ WhatsApp
O nouă lege pentru agricultori ar putea SCUMPI alimentele
O nouă lege pentru agricultori ar putea SCUMPI alimentele

După scăderea TVA, alimentele s-ar putea scumpi din nou. Ministerul Mediului vrea să aplice o nouă taxă pentru agricultori, potrivit unui proiect de lege. Produsele date cu pesticid ar putea fi impozitate cu 2%, iar fermierii vor trebui să scumpească legumele şi fructele.

 

Ministerul Mediului propune ca produsele care conţin pesticide să fie impozitate cu 2% de la companiile producătoare pentru că sunt considerate periculoase pentru mediu, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

"De la prevederile acestei contribuţii de 2% de substanţe periculoase. Sunt exceptate fertilizatoarele din sectorul agricol, iar în funcţie de rezultatele dezbaterilor publice vom şti dacă se modifică sau nu anumite prevederi ale proiectului de lege, aflat acum pe site-ul ministerului (...)

Nu facem altceva decât să transpunem legislaţia europeană", a declarat Mihai Drăgan, director comunicare Ministerul Mediului.

Agricultorii se plâng că taxa îi afectează în primul rând pe ei, aşa că vor apela la o soluţie de urgenţă în dauna românilor.

"Chiar dacă ordonanţa spune că cei 2% îi vor suporta firmele prod de pesticide, e total eronat. Ele la rândul lor vor scumpi produselor, noi le vom cumpăra scumpe, ne vom mări cheltuielile şi o să fim nevoiţi să mărim preţurile la produse" a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli.

Oamenii sunt însă nemulţumiţi de această taxă.

"O aiureală! o altă taxă pe spinarea ţăranului, până la urmă. Orice taxă e un leu în minus în buzunarul ţăranului", a precizat o vânzătaore dintr-o piaţă din Bucureşti.

Proiectul se află în dezbatere publică şi urmează să fie discutat în Parlament.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.