Anunț de ultimă oră despre Autostrada Comarnic-Braşov

Publicat in Eveniment 16 Iulie 2015 551 ori
Google+ WhatsApp
Anunț de ultimă oră despre Autostrada Comarnic-Braşov
Anunț de ultimă oră despre Autostrada Comarnic-Braşov

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) schimbă strategia în cazul Autostrăzii Comarnic-Braşov. După ce a renunţat la construirea în concesiune, CNADNR a scos la licitaţie două sectoare de autostradă, în total 10 din cei aproape 60 de kilometri ai viitoarei autostrăzi.

 

Potrivit Digi24, cele două secţiuni vor fi realizate din bani de la buget şi vor costa aproximativ 90 de milioane de euro.

Contractul de concesiune prin care urma să fie realizată autostrada Comarnic-Braşov a fost anulat în luna iunie. CNADNR a întocmit un raport prin care constată că firmele desemnate să realizeze şoseaua de 60 de kilometri nu au găsit surse de finanţare, Motivul: asocierea condusă de francezii de la Vinci nu a reuşit să convingă instituţiile financiare internaţionale, precum BEI şi BERD, să finanţeze proiectul. 1,8 miliarde de euro ar fi costat construcţia autostrăzii. Dacă se adăugau şi costurile de finanţare şi cele de întreţinere pentru o perioadă de aproape 26 de ani, suma ar fi crescut la 8,4 miliarde de euro.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.