Concediu în Grecia. Câte rezervări s-au anulat de la anunţul organizării referendumului

Publicat in Eveniment 06 Iulie 2015 654 ori
Google+ WhatsApp
Concediu în Grecia. Câte rezervări s-au anulat de la anunţul organizării referendumului
Concediu în Grecia. Câte rezervări s-au anulat de la anunţul organizării referendumului

Situaţia politică din Grecia are consecinţe importante asupra uneia dintre cele mai profitabile ramuri ale economiei: turismul.

 

De când guvernul Tsipras a anunţat că va organiza referendum pentru susţinerea sau nu a măsurilor cerute de creditorii internaţionali, numărul de rezervări de vacanţe a scăzut dramatic, iar anulările de concedii au crescut exponenţial.

Turismul este una din pricipalele surse de venit pentru economia greacă, dar şi cel mai mare angajator. Potrivit asociaţiei World Travel and Tourism Council, citată de site-ul grecesc de ştiri iefimerida.gr, turismul contribuie cu 16% la PIB-ul Greciei şi asigură aproximativ 20% din totalul locurilor de muncă din ţară.

Criza economică pe care o ztraversează şi referendumul organizat de guvernul Tsipras au deja efecte puternic negative asupra turismului. Potrivit Confederaţiei Turismului din Grecia, citată de acelaşi site, rezervările de vacanţe de la anunţarea referendumului au scăzut cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, anulările de vacanţe deja rezervate au ajuns la 300.000 în ultima săptămână, coform site-ului in.gr.

Grecii au decis la referendumul organizat duminică, cu o majoritate covârşitoare (61%), să respingă planul de măsuri propus de creditorii internaţionali pentru redresarea economiei, în condiţiile în care datoaria externă a ţării a ajuns la 320 de miliarde de euro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.