Absolventii de liceu sustin astazi examenul la Matematica sau Istorie. Cum se desfasoara proba si cu ce au voie elevii in sala de examen

Publicat in Eveniment 01 Iulie 2015 839 ori
Google+ WhatsApp
Absolventii de liceu sustin astazi examenul la Matematica sau Istorie. Cum se desfasoara proba si cu ce au voie elevii in sala de examen
Absolventii de liceu sustin astazi examenul la Matematica sau Istorie. Cum se desfasoara proba si cu ce au voie elevii in sala de examen

Bacalaureatul continua astazi proba obligatorie a profilului. Absolventii de la profilul real, de la filiera tehnologica, de la profilul militar si profilul pedagogic - specializarea invatatori-educatoare, sustin examenul scris la Matematica, in timp ce candidatii de la uman si vocational dau examen la Istorie. Si anul acesta, la Matematica subiectele sunt diferentiate in functie de profilul studiilor liceale: vor fi subiecte pentru specializarea Matematica-informatica, subiecte pentru Pedagogic, subiecte pentru specializarea Stiintele naturii si subiecte pentru filiera Tehnologica. Examenul a inceput la ora 9:00 si dureaza 3 ore.

Absolventii de liceu care sustin examenele Bacalaureatului trebuie sa fie in sali pana cel tarziu la ora 8:30. Ei sunt supravegheati de doi profesori de alta specializare decat Matematica si Istorie. 

Candidatii se aseaza cate unul in banca, in ordine alfabetica. Fiecare absolvent primeste o coala de hartie tipizata, pe care isi scrie cu majuscule numele, prenumele tatalui, toate prenumele personale, in ordinea in care sunt trecute in actul de identitate, iar apoi completeaza celelalte date de pe coltul ce urmeaza a fi lipit. 

Elevii au voie sa foloseasca in examen, pentru rezolvarea subiectelor, numai cerneala sau pasta de culoare albastra, pentru scheme si desene - numai creion negru, iar la examenul de Matematica pot sa foloseasca instrumente de desen.

Profesorii care ii supravegheaza pe elevi nu au voie sa le dea acestora nicio indicatie pentru rezolvarea subiectelor si nu au voie sa discute intre ei. Unul dintre asistenti sta in fata clasei, iar celalalt in spatele clasei.

La incheierea lucrarilor, absolventii de clasa a XII-a numeroteaza cu cifre arabe foile, in partea de jos a paginii, in coltul din dreapta, indicand pagina curenta si numarul total de pagini (de exemplu, sub forma 3/5, pentru pagina a treia, daca elevul a scris in total cinci pagini). 

La expirarea celor 3 ore cat dureaza examenul, elevii predau lucrarile in faza in care se afla. Metodologia prevede ca, in cazul in care un candidat refuza sa predea lucrarea scrisa, atunci este eliminat din examen.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015 - Sesiunea iunie-iulie 2015
29 iunie 2015          Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa
30 iunie 2015          Limba si literatura materna  proba E)b) - proba scrisa
1 iulie 2015             Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa
3 iulie 2015             Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa
7 iulie 2015             Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
7 iulie 2015             Depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)
8 - 9 iulie 2015        Rezolvarea contestatiilor
10 iulie 2015           Afisarea rezultatelor finale

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.