Liceeni din Irlanda de Nord si Germania muncesc in Ploiesti

Publicat in Eveniment 30 Iunie 2015 444 ori
Google+ WhatsApp
Liceeni din Irlanda de Nord si Germania muncesc in Ploiesti
Liceeni din Irlanda de Nord si Germania muncesc in Ploiesti

38 elevi de la mai multe licee din Irlanda de Nord și Germania muncesc pe șantierul Habitat for Humanity din Ploiești pentru a oferi șansa unor familii cu venituri mici să înceapă o viață nouă. Liceeni, cu vârste între 16 și 18 ani, muncesc între 29 iunie și 4 iulie la structura de cărămidă pentru cele patru locuințe construite în sistem cvadruplex de Habitat for Humanity România în Ploiești.

 

Liceeni, coordonați de profesori, au pregătit vizita în România încă de acum o jumătate de an. Ei au organizat diferite evenimente pentru a strânge banii necesari pentru costurile logistice, dar și donația care va ajuta la ridicarea locuințelor din Ploiești. Ross Moore, 17 ani, din Irlanda de Nord a gătit prăjituri pe care le-a vândut rudelor și vecinilor. Un grup de cinci băieți mai îndrăzneți s-au cățărat pe cea mai înaltă clădire din Irlanda, Obel Tower, iar o companie locală le-a sponsorizat călătoria în România. Alți elevi au strâns o parte din bani din bacșișul primit la casele de marcat din supermarketuri, acolo unde au ajutat cumpărătorii să își pună alimentele în plase.

Voluntarii sunt încântați de România și de efortul pe care îl depun cu bucurie pe șantier:“Prima impresie este că România este o țară foarte frumoasă și primitoare.

Munca grea se compensează cu atmosferă extraordinară de pe șantier și cu muncitorii Habitat for Humanity care ne ajută la fiecare pas”, spune Ana Coogan, 17 ani, din Irlanda de Nord.

“Este o cauza foarte bună pentru care să depunem efort. Este o satisfacție foarte mare să vedem progresul muncii noastre”, mărturisește Theresa, 18 ani, din Germania. Profesorul care însoțește elevii din Germania se află la a patra excursie de voluntariat organizată cu Habitat for Humanity România „Mă bucur mult să muncim la ridicarea locuințelor de aici. Oamenii prietenoși ne fac să ne simțim foarte bine și să ne dorim să revenim”, spune Simon Brodie.

După o săptămână petrecută pe șantier, voluntarii se vor bucura de vizite la Slănic Prahova, Bran și București.

Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Timken și Consiliul Local al municipiului Ploiești, Habitat for Humanity România va construi în sistem cvadruplex opt locuințe în Ploiești, între 2015 și 2016.

Habitat for Humanity România a început în luna mai 2015 construcția primului cvadruplex, alături de voluntari internaționali și corporatiști români. De atunci, peste 200 de voluntari străini și din companiile românești au muncit la ridicarea locuințelor.

Familiile cu venituri mici din Ploiești pot aplica pentru o locuință Habitat for Humanity până pe 30.06.2015. Criteriile de selecție și detalii despre procedura de aplicare se găsesc pe website-ul asociației www.habitat.ro urmând linkul. Habitat for Humanity activează în județul Prahova din 2009, prin construcția și renovarea caselor pentru familii  defavorizate, construcția unui centru comunitar independent energetic în Boldești-Scăieni și intervenții la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului la incendii.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.