O icoană făcătoare de minuni vine la Ploieşti

Publicat in Eveniment 27 Iunie 2015 829 ori
Google+ WhatsApp
O icoană făcătoare de minuni vine la Ploieşti
O icoană făcătoare de minuni vine la Ploieşti

Pelerinajul la icoană are loc la Catedrala Eroilor Tinerilor din zona de Vest a Ploieştiului.

 

Pomenirea icoanei Trihirusa se face în zilele de 28 iunie şi 12 iulie. Creştin ortodocşii au ocazia de a se închina la Ploieşti la această icoană, despre care se spune că este făcătoare de minuni, până joi.

Despre icoana «Trihirusa» se povestesc multe. Tanti Maria locuieşte în zona de Vest a Ploieştiului. Femeia a venit la biserică special pentru această icoană.

„Pe vremea lui Ceauşescu mi s-a îmbolnăvit fata. Medicii mi-au spus <<Femeie du-te acasă că n-avem ce să-i facem copilului tău>>. Copila se usca pe picioare cu zilele. O femeie în vârstă mi-a spus să-mi iau copilul în braţe să o duc la biserică şi mi-a dat o iconiţă cu Fecioara Maria cu trei mâini. M-am rugat şi dormeam şi mă trezeam plângând. Rugăciunile mi-au fost ascultate. Acum fiica mea este mare, Are copii la rândul ei... Merge, vorbeşte, e sănătoasă. Atunci a fost o minune că a supravieţuit”, a povestit femeia, care spune că Dumnezeu ascultă pe oricine care vine la El cu credinţă.

„Trebuie să te rogi şi să speri. Există minuni şi în zilele noastre. Suntem destul de păcătoşi. Am uitat să ne iubim aproapele, suntem materialişti, fără să ne dăm seama că, de fapt, răutatea şi invidia nu duce la nimic şi noi suntem aşa pentru că am uitat să ne rugăm. Am uitat să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru ceea suntem... Săraci, bogaţi, sanatoşi sau bolnavi trebuie să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru orice lucru mărunt. Pentru pâinea după masă, pentru faptul că avem apă, pentru că Soarele răsare şi noi începem o nouă zi”, era de părere tanti Mari.

Trihirusa, aşa cum mai este numită, icoana făcătoare de minuni, va rămâne la Ploieşti până joi.

Sursa: observatorulph.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.