România, obligată de CEDO să amenajeze camere pentru RELAŢII INTIME în arestul poliţiei

Publicat in Eveniment 27 Iunie 2015 485 ori
Google+ WhatsApp
România, obligată de CEDO să amenajeze camere pentru RELAŢII INTIME în arestul poliţiei
România, obligată de CEDO să amenajeze camere pentru RELAŢII INTIME în arestul poliţiei

România trebuie să schimbe regulamentul de aplicare a măsurilor dispuse de organele judiciare după ce a fost condamnată la CEDO pentru că unui arestat preventiv nu i-au fost acceptate vizitele conjugale.

 

Astfel, în arestul poliţiei vor trebui să apară camere speciale unde cei arestaţi preventiv să primească vizite conjugale.

Clujeanul Costel Gaciu a reclamat România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului după ce, pe durata arestului preventiv, i-au fost refuzate două cereri în care solicita permisiunea de a primi vizite conjugale, în condiţiile în care se afla în arest de mai bine de un an, potrivit ziarulring.ro.

CEDO s-a pronunţat, în această săptpmână, cu privire la reclamaţia lui clujeanului şi a condamnat România pentru discriminare şi încălcare a dreptului la respectarea vieţii familiale, stabilind că autorităţile din ţara noastră i-au aplicat lui Costel Gaciu un tratament diferenţiat atunci când i-au refuzat cererea de a beneficia de vizite conjugale din partea soţiei cât timp a fost arestat preventiv.

Prin urmare, statul roman are obligatia de a schimba Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, astfel incat persoanele arestate preventiv sa beneficieze de acelasi drept la vizite conjugale acordat persoanelor condamnate definitiv.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.