Un cuplu din Ploiești a ales o ȚINUTĂ INEDITĂ pentru ziua nunții FOTO

Publicat in Eveniment 22 Iunie 2015 1012 ori
Google+ WhatsApp
Un cuplu din Ploiești a ales o ȚINUTĂ INEDITĂ pentru ziua nunții FOTO
Un cuplu din Ploiești a ales o ȚINUTĂ INEDITĂ pentru ziua nunții FOTO

Florin și Ana-Maria Enache, doi oameni sătui de tiparele în care majoritatea dintre noi ne străduim să ne potrivim, se declară ''iubitori de România''.

 

Dragostea lui Florin și a Anei-Maria față de tradiție și de portul românesc este una reală și nicidecum nouă, iar ea a mers până acolo încât cel mai important eveniment din viața lor — nunta — a fost marcat de această temă, îmbinată cu cea legată de... motociclism.

''Din capul locului, noi am vrut să fie ceva altfel. Ne-am săturat de stereotipuri, de tipare. Eu întotdeauna am fost un om altfel, mai în toate domeniile: începând de la look, până la viața de zi cu zi. Am mers întotdeauna pe principiul: voi râdeți de mine că sunt diferit, eu râd de voi pentru că sunteți toți la fel. Și de când am hotărât să facem nuntă, am zis: hai să fie ceva altfel. Pe urmă ne-a venit ideea, că noi suntem iubitori de rădăcini și de tradiție, în ciuda aparențelor, și ne-a venit ideea asta cu iile. Am vrut să facem ceva altfel decât clasica rochie de mireasă, valsul miresei, la cea mai mare biserică din Ploiești, să vină să te fure pe un cal alb și mirii să meargă într-o mașină de epocă sau de lux, cum s-a făcut întotdeauna'', mărturisește Florin. 

Nuntașii au fost poftiți să vină la biserică, dar și la restaurant purtând straie populare. Chiar pe invitația de nuntă, însurățeii au scris cu roșu: 'portul popular, dacă nu este obligatoriu, este cel puțin recomandat'. Așa că, în ceea ce privește garderoba, vedetă a fost, incontestabil, ia românească. Pentru că, da, nuntașii s-au conformat, iar, spre surpriza miresei, mult mai receptivi la această idee au fost tinerii.

''În general, din toți invitații mă așteptam ca cei care sunt mai în vârstă, care vin poate chiar de la țară, să privească lucrul acesta cu deschidere. În schimb, a fost invers! Tinerii au fost foarte entuziasmați, iar oamenii mai în vârstă au fost: 'hai mă, lasă-mă, eu îmi cumpăr ținută în ideea că voi faceți nuntă și tu mă pui pe mine să mă întorc la țară? Eu am plecat de la țară ca să mă pui să mă întorc la țară?' Deci, a fost mai dificil, dar s-au conformat. Oameni care au comentat la început foarte mult, care au zis că vin îmbrăcați în costum, pentru că așa se vine la nuntă, au venit îmbrăcați în ie și cu vestă, foarte adaptați', povestește Ana-Maria.

Să nu vă imaginați, bazându-vă pe cutuma că orice mireasă se visează îmbrăcată în alb, că doar invitații au fost îmbrăcați în costume tradiționale! Înșiși mirii au purtat costume populare, inclusiv opinci, obiectele vestimentare fiind achiziționate, piesă cu piesă, ... de pe internet!

''O să râdeți, dar m-am îmbrăcat de pe net. Nimeni nu m-a crezut și mi s-a zis: tocmai rochia de mireasă să ți-o iei de pe net? Să-ți cumperi haine de pe net clar e ceva cu risc. Trebuia să mergem undeva să le luăm, apoi am zis să le luăm de pe net. Le-am luat piesă cu piesă, nu toate din același loc, și le-am combinat. Am ținut la chestia cu opincile pentru că știam că sunt comode și am vrut să fiu tradițională. Am făcut rost de ele de pe la Năsăud. Am vrut neapărat să am maramă și după ea am alergat cel mai mult, pentru că nu găseam deloc maramă cusută cu mătase albă, cum erau fotele, găseam numai cu fir auriu, iar noi am vrut să avem costumele în ton unul cu celălalt'', spune Ana-Maria.

Și Florin și-a achiziționat ținuta tot de pe internet. Cât despre costuri... 
''Nu au fost atât de mari. Dacă ne-am fi luat rochie de mireasă și costum, clar ar fi fost mai scumpe. Ne ducea dublu'', conchide mireasa, Florin completând că detaliile precum mărturiile, care au fost făcute pe temă 'moto' și populară, invitațiile sau decorarea unei motociclete au costat mult mai mult.

Mirii nu pot spune care dintre cele două teme a dominat evenimentul vieții lor, însă este cert că ele s-au împletit armonios atunci, așa cum se întâmplă și în viața lor de zi cu zi.

Sursa: agerpres

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.