O televiziune din Ploiești a primit o nouă licenţă

Publicat in Eveniment 10 Iunie 2015 926 ori
Google+ WhatsApp
O televiziune din Ploiești a primit o nouă licenţă
O televiziune din Ploiești a primit o nouă licenţă

Televiziunea Wyl TV din Ploieşti a primit o licenţă prin cablu, pentru a putea emite şi după 17 iunie, când încetează emisia analogică terestră TV în România, şi va fi operată de acum înainte de o nouă societate, în acţionariatul căreia nu se mai regăseşte Steliana Brînză, mama lui William Brînză.

 

Televiziunea generalistă Wyl TV din Ploieşti a folosit până în prezent pentru difuzarea de programe o licenţă terestră, care va fi închisă pe 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră TV în România.

Denumirea televiziunii Wyl TV provine de la numele fostului deputat William Brînză, potrivit unor informaţii prezentate în şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Până în prezent televiziunea Wyl TV a fost operată de societatea Willis SRL, ai cărei asociaţi sunt: Steliana Brînză (asociat principal - 61,57%), Luiza Antonela Bunbănac (37,81%), Daniel Lixandroiu (0,31%) şi Laurenţiu Valerian Radu (0,31%), potrivit CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat însă, în şedinţa de marţi, o solicitare din partea altei societăţi - Perfect Clever Solution SRL - de acordare a unei licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice (prin cablu, n.r.) pentru Wyl TV.

Asociaţii societăţii Perfect Clever Solution SRL sunt Luiza Antonela Bunbănac (85%) şi Ioana Dana Petcu (15%).

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi, societatea Willis SRL a depus la CNA o adresă potrivit căreia acordă societăţii Perfect Clever Solution dreptul de folosire a mărcii şi siglei Wyl TV. De asemenea, Willis SRL şi-a arătat intenţia de solicitare de la CNA a retragerii licenţei terestre pe care o deţine pentru Wyl TV, astfel încât televiziunea să poată difuza programe în continuare pe licenţa de cablu, fiind operată de Perfect Clever Solution.

Wyl TV este o televiziune generalistă, care difuzează un program de 14 ore pe zi. Grila televiziunii cuprinde programe de informare (27%), programe educative, culturale şi religioase (16,6%), filme (47,4%), programe de divertisment (6,6%) şi publicitate (2,4%).

Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Luiza Bunbănac a spus că Wyl TV îşi va continua activitatea pe noua societate, Perfect Clever Solution.

Ea a mai spus că transferul televiziunii Wyl TV de pe societatea Willis SRL pe societatea Perfect Clever Solution SRL vine ca urmare a faptului că Willis SRL "doreşte să separe activităţile aducătoare de venit de cele neaducătoare de venit". "Willis SRL desfăşoară mai multe activităţi, nu doar de media, unele generatoare de profit, altele nu. Am dorit să separăm aceste activităţi", a spus Bunbănac.

Potrivit acesteia, strategia editorială a Wyl TV va continua să fie aceeaşi ca până în prezent, punând accent pe "respectul faţă de valorile locale". "Este un post de televiziune care se adresează exclusiv comunităţii locale. Este o sursă credibilă de informaţii pentru cetăţenii din Ploieşti - Prahova şi un partener pentru autorităţile locale", a mai spus Luiza Antonela Bunbănac.

Ea a mai spus Wyl TV difuzează şi informaţii locale, care se regăsesc în producţiile de ştiri, dezbateri, talk show-uri, dar şi multe emisiuni culturale.

CNA a decis să acorde noua licenţă televiziunii Wyl TV cu unanimitatea de voturi a membrilor prezenţi la momentul votului (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Pe de altă parte, potrivit unor informaţii prezentate în şedinţa de marţi, au fost depuse la CNA şi documentele privind cedarea de către SC Willis SRL către Perfect Clever Solution SRL a cinci licenţe audiovizuale de radio pe care le deţine pentru postul Wyl FM. Acest aspect urmează să fie analizat de CNA într-o altă şedinţă.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.