Eveniment unic la Muzeul Ceasului din Ploiesti

Publicat in Eveniment 09 Iunie 2015 863 ori
Google+ WhatsApp
Eveniment unic la Muzeul Ceasului din Ploiesti
Eveniment unic la Muzeul Ceasului din Ploiesti

Eveniment unic la Muzeul Ceasului ”Nicolae Simache” Ploiești, unde joi, 11 iunie, este vernisată expoziția temporară „O comoară dăruită timpului“, care propune publicului vizitator un subiect mai puțin cunoscut referitor la circulația rară a ceasurilor de proveniență americană în România.

 

Tema expoziției este prilejuită de un gest nobil și generos din partea domnului C. R. Anders, cetățean american din Lynn – Massachusetts, care a dăruit, de curând, Muzeului Ceasului ”Nicolae Simache” – Ploiești, un ceas de buzunar, din aur, prețioasă moștenire de familie, care a aparținut bunicului său.

Ceasul datează din anii 1888-1889 și a fost realizat de firma în care s-a introdus pentru prima dată, pe plan mondial, producția standardizată în domeniul orologeriei.

Era în anul 1860, când în orașul Waltham, statul Massachusetts, firma American Waltham Watch Co aplica acest principiu, care a determinat scăderea prețurilor și accesibilitatea ceasurilor unei largi categorii sociale. În industria de orologerie din S.U.A., firma deține și un alt record, acela al longevității, producția ei desfășurându-se pe o perioadă de peste un secol (1851-1957).

A fost o firmă de prestigiu, în biografia președintelui american Abraham Lincoln (în foto), menționându-se faptul că acesta a purtat un ceas de buzunar, din argint, model William Ellery, produs de firma American Waltham Watch Co, în anul 1863.

Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00, până pe data de 1 octombrie 2015.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.