Ganoderma si a uleiul de cocos, eficiente in tratarea multor afectiuni

Publicat in Eveniment 05 Iunie 2015 Actualizat: 05 Iunie 2015 438 ori
Google+ WhatsApp
Ganoderma si a uleiul de cocos, eficiente in tratarea multor afectiuni
Ganoderma si a uleiul de cocos, eficiente in tratarea multor afectiuni

Natura este un furnizor extraordinar de produse necesare mentinerii unei sanatati optime, fizice si psihice. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit plantele, fructele si legumele, pentru prevenirea si tratarea unor numeroase afectiuni.

Printre cele mai cunoscute produse naturiste, se numara ciupercile medicinale, utilizate sub forma de cocktail-uri sau capsule. Extractul ciupercilor medicinale de ganoderma, maitake, shiitake si cordyceps este recomandat sa fie administrat in amestec cu alte substante nutritive, care ii sporesc valoarea terapeutica. Ganoderma sau ciuperca Reishi, o alta denumire sub care este cunoscuta si comercializata, este cultivata in America si in Asia, fiind folosita din cele mai vechi timpuri, in medicina traditionala. Unul dintre efectele benefice pe care aceasta ciuperca le are asupra organismului uman, este faptul ca ii sporeste rezistenta, in lupta lui cu maladia secolului XXI, cancerul. In perioadele de chimioterapie, cand organismul uman este slabit din cauza efectelor adverse ale procedurii destul de agresive, medicii oncologi recomanda pacientilor suplimente nutritive care contin extract de ganoderma.

Un alt efect recunoscut al acestui produs naturist este dat de rolul lui hepatoprotector, reusind cu succes sa mentina si chiar sa imbunatateasca functiile ficatului, grav afectate in hepatite si in alte tipuri de disfunctii care intereseaza acest organ. Ganoderma are efecte benefice si asupra evolutiei bolilor sistemului endocrin si, in mod special, asupra diabetului, reusind sa scada si sa echilibreze nivelul sangvin al concentratiei de glucoza, suplinind astfel cu succes o parte din rolul hormonului insulinei, secretat de pancreas. Ciuperca Reishi este recomandata de medicii specialisti ca medicatie adjuvanta si in alte tipuri de afectiuni, care intereseaza sistemul cardiovascular, respirator si digestiv.

Printre produsele naturiste ale caror efecte terapeutice sunt dovedite de specialisti, se numara si extractul de ulei de cocos, fiind preferat in mod special de catre sportivi si de persoanele care tin diete, deoarece are un continut nutritiv foarte bogat si un aport caloric redus. Datorita grasimilor pe care le contine si a faptului ca se digera foarte usor, uleiul de cocos este o sursa importanta de energie, stimuland imunitatea organismului si rezistenta lui fata de imbolnaviri. Fiind cunoscut pentru efectele sale antibacteriene, antivirale si antifungice, acest produs este recomandat de medicii specialisti, pentru a fi administrat in cadrul medicatiei adjuvante tratamentului alopat, intr-o serie de afectiuni ale aparatului respirator, cutanat, urinar, digestiv, osos etc. Acidul lauric, principala sa substanta activa, este un acid gras cu efecte benefice asupra cresterii imunitatii, in tratarea diverselor viroze (hepatita, pojar, gripa, herpes) si a infectiilor bacteriene (ulceratii la nivelul tegumentelor, infectii ale aparatului respirator – faringite, laringite, pneumonii – infectii ale rinichilor si ale tractului urinar etc.). Uleiul de cocos este administrat cu succes si in inflamatiile mucoasei gastrice (gastrite acute si cronice, ulcer) cauzate de Helicobacter Pylori, avand efect antiinflamator, prin reducerea actiunii patologice a acestui virus, asupra mucoasei digestive.

Ciupercile si uleiurile naturale reprezinta o sursa deosebita de nutrienti cu aport caloric redus pentru organism, fiind recomandate in dietele persoanelor supraponderale si ale sportivilor care depun efort fizic in mod constant, consumandu-si rapid rezervele energetice de baza.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.