VREMEA: Prognoza meteo pentru următoarele luni. Cum se anunţă vara

Publicat in Eveniment 24 Mai 2015 542 ori
Google+ WhatsApp
VREMEA: Prognoza meteo pentru următoarele luni. Cum se anunţă vara
VREMEA: Prognoza meteo pentru următoarele luni. Cum se anunţă vara
Ne aşteaptă o vară secetoasă, cu temperaturi ridicate şi puţine precipitaţii, potrivit prognozei pentru următoarele trei luni de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

În prima lună de vară, la nivel naţional, vom avea mai puţine ploi, dar temepraturile se vor încadra în limitele limitele apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului, arată estimarea realizată de Centrul European pentru prognoze pe durată medie (ECMWF) de la Reading şi preluată de Administraţia Naţională de Meteorologie.  

Prognoza informează că temperatura medie în luna iunie va chiar excedentară în sud, sud-est şi-n vest, unde va atinge 20 de grade Celsius. În ceea ce priveşte precipitaţiile, cantităţile lunare vor avea valori sub normele climatologice(84,5 l/mp) în sud, sud-est, est şi vest, unde media lunară va fi de 60 de l/mp. În centru şi nord, va ploua mai mult, cantităţile de precipitaţii fiind excedentare, de 100-120 de l/mp.

În luna iulie, temperaturile medii vor depăşi valoarea multianuală de 20,2 grade Celsius cu 2 grade Celsius în sud, sud-est şi vest şi chiar cu 4 grade Celsius, local în sud şi est. În centru, se va încadra în media normală, iar local în nord va fi sub media multianulă, media din luna iulie a anului 2015 urmând a fi de 16 grade Celsius. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi deficitare, sub media de 77,8 l/mp, cu excepţia zonelor centrale şi vestice.

În august, valorile termice se vor încadra în media multianuală normală, de 19,7 grade Celsius. potrivit prognozei meteo, este posibil ca în sud-est, sud şi vest să fie temperaturi peste medie. În aproape toate regiunile,  cantităţile lunare de precipitaţii vor fi sub mediile climatologice de 64,7 l/mp. Izolat, în nord, va fi de 80 de l/mp, pe când în sud, sud-vest, vest şi sud-est va fi de 40 de l/mp.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.