Clanul interlop "Austrianu", din Ploiesti, decapitat de DNA: Pedepse de pana la 6 ani de inchisoare

Publicat in Eveniment 23 Mai 2015 9259 ori
Google+ WhatsApp
Clanul interlop "Austrianu", din Ploiesti, decapitat de DNA: Pedepse de pana la 6 ani de inchisoare
Clanul interlop "Austrianu", din Ploiesti, decapitat de DNA: Pedepse de pana la 6 ani de inchisoare

Membrii clanului Austrianu, acuzaţi de înşelăciune, furt şi şantaj, au fost condamnaţi de Tribunalul Dâmboviţa, după trei ani de judecată în faza de fond, la pedepse cu executare, aceştia primind până la şase ani de închisoare, decizia nefiind definitivă.

 

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Tribunalului Dâmboviţa s-au pronunţat vineri în dosarul în care membrii clanului Austrianu au fost trimişi în judecată în aprilie 2012, ei fiind acuzaţi de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat care se ocupa cu înşelăciuni cu maşini de lux, furt şi şantaj.

Astfel, liderul grupului infracţional, Sandu Zamfir, zis Austrianu, a fost condamnat în acest dosar la doi ani şi opt luni de închisoare, respectiv şase ani de închisoare, el având însă condamnări definitive şi în alte dosare.

În acest context, instanţa constatat că infracţiunile pentru care Austrianu este condamnat în acest dosar sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat în alte cauze, a descontopit pedepsele, le-a repus în individualitatea lor şi, în urma contopirii, a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de şase ani de închisoare, deducând din aceasta timpul reţinerii, perioada arestului preventiv şi perioada executată până în acest moment.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi trei fii ai lui Sandu Zamfir, fiecare dintre aceştia având şi alte condamnări anterioare.

Astfel, Sandu Cosmin, aflat în prezent în detenţie, unde execută o pedeapsă definitivă într-o altă cauză, a fost condamnat pentru faptele de care este acuzat în acest dosar la doi ani de închisoare şi la cinci ani şi şase luni de detenţie.

Judecătorii au constatat, la fel ca în cazul tatălui său, că infracţiunile pentru care este condamnat în această cauză sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat în alt dosar, iar prin contopirea pedepselor au stabilit că inculpatul va executa cinci ani şi şase luni de închisoare.

Un alt fiu al lui Austrianu, Sandu Florin, va executa o pedeapsă privativă de libertate de cinci ani, în timp ce al treilea fiu al liderului grupului infracţional, Curcă Lorentz, va sta în închisoare pe o perioadă de patru ani.

Soţia lui Austrianu, Sandu Irina, care mai are o condamnare, va executa o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare, la fel ca inculpatul Buşa Ion Paul, iar Păun Lorena va executa trei ani şi opt luni de închisoare.

De asemenea, magistraţii îi obligă pe cei şapte inculpaţi să plătească diverse sume de bani către părţile civile din dosar, fiind vorba în total despre aproape 40.000 de euro şi 186.000 lei, reprezentând plăţi neachitate pentru autoturisme de lux, dar şi să restituie uneia dintre părţile vătămate un astfel de autoturism.

Decizia magistraţilor poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Cei şapte inculpaţi din acest dosar sunt acuzaţi că induceau în eroare părţile vătămate, în sensul că încheiau promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare având ca obiect achiziţionarea unor autoturisme de lux, convingând părţile vătămate că până la data la care urmau a se perfecta contractele de vânzare-cumpărare vor achita diferenţa de preţ.

Ulterior, inculpaţii, folosind documente falsificate, determinau alte persoane să accepte transcrierea dreptului de proprietate pe numele acestora din urmă, iar apoi, prin intermediul aceloraşi persoane, înstrăinau autoturismele altor persoane, creând astfel prejudicii primilor vânzători.

Probatoriul administrat în cauză a relevat că inculpatul Buşa Ion Paul a adresat ameninţări cu moartea uneia dintre părţile vătămate şi membrilor familiei acestuia, atât prin intermediul mesajelor SMS, cât şi în mod direct, cu scopul de a o determina pe aceasta să dea diferite sume de bani inculpatului Sandu Zamfir.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.