Un tânăr din Prahova şi-a făcut bibliotecă publică la el acasă

Publicat in Eveniment 19 Mai 2015 488 ori
Google+ WhatsApp
Un tânăr din Prahova şi-a făcut bibliotecă publică la el acasă
Un tânăr din Prahova şi-a făcut bibliotecă publică la el acasă

Iniţiativă originală a unui tânăr din Prahova care şi-a propus să încurajeze lectura punând la bătaie peste 500 de titluri din biblioteca personală, pe care le livrează, la cerere, cititorilor. Printr-o asociaţie pe care o coordonează are şi alte proiecte pentru tineri: burse de performanţă, finanţare pentru autori şi cursuri gratuite.


Ideea bibliotecii i-a venit lui Liviu Drăghici, un tânăr de 30 de ani din localitatea Berceni, în 2013 când, spune el, şi-a pus pentru prima dată serios problema declinului lecturii în rândul cunoscuţilor, dar şi al tinerilor în general.

„Obişnuiesc să merg anual la Târgul de carte Gaudeamus, de fapt nu am ratat nici o ediţie, iar în urmă cu doi ani mi-am dat seama că am făcut o investiţie de peste 10.000 de lei în cărţi. Volume de care mă «bucuram» singur. Aşa că am zis că ar putea să le citească şi alţii, mai ales că nu mai exista scuza că sunt scumpe şi nu îşi pot permite să le achiziţioneze“, povesteşte Liviu pentru adevarul.ro.

Tânărul şi-a făcut asociaţia „Ai Carte“, iar primul proiect a fost să-şi pună la bătaie cărţile de acasă, dintre cele mai diverse domenii, oricui dorea să citească. A creat şi un portal, bookbazar.ro, unde sunt prezentate titlurile, iar de livrare s-a ocupat singur. Majoritatea cererilor sunt din Ploieşti, astfel că Liviu le duce personal în oraş, unde şi lucrează. „Avem cititori fideli, sunt foarte serioşi şi niciodată nu am întâmpinat probleme“, spune tânărul.

Chiar dacă este extrem de ocupat cu jobul şi are doi copii mici, Liviu îşi găseşte timp să rezolve şi problemele cititorilor.

„Soţia mea este un ajutor de nădejde. Ea este cea primeşte şi procesează comenzile de cărţi, iar eu mă ocup de livrare şi promovare. Deocamdată ne descurcăm, dar ne-am propus ca, în viitor, biblioteca să ajungă la peste 1.000 de titluri, inclusiv carte mai rară, care nu poate fi achiziţionată din străinătate de persoanele fizice, cum ar fi pe exemplu, volume în diverse limbi de pe site-uri de profil din Europa sau America“, explică Liviu.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.