Veste BUNĂ pentru mame. Ce se întâmplă cu indemnizaţia pentru creşterea copilului

Publicat in Eveniment 19 Mai 2015 627 ori
Google+ WhatsApp
Veste BUNĂ pentru mame. Ce se întâmplă cu indemnizaţia pentru creşterea copilului
Veste BUNĂ pentru mame. Ce se întâmplă cu indemnizaţia pentru creşterea copilului

Ministerul Muncii vrea să elimine plafonul de 3.400 de lei, valoarea maximă pe care o pot primi mamele aflate în concediul de maternitate. În plus, banii ar putea să fie chiar mai mulţi, pentru primele săptămâni de după naşteri.

 

 

"Revizuim tot ceea ce înseamnă politici în vederea creşterii natalităţii. Una dintre măsurile pe care o ţintim este aceea de a elimina valoarea maximă până la care se acordă indemnizaţia pentru creşterea copilului.

La această măsură venim în completare şi cu o altă propunere: pe perioada concediului de maternitate, care este de 18 săptămâni, indemnizaţia să fie egală cu media salariului avut în ultimele 12 luni, şi nu 85%, pentru că naşterea nu poate fi asimilată cu concediul medical. Nu vrem să penalizăm în această perioadă de 18 săptămâni niciun fel mama. Toate calculele le facem în funcţie de contextul şi de anvelopa fiscal-bugetară. În momentul în care vom termina calculele, vă vom comunica", a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.