Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu, audiaţi la DIICOT într-un dosar de fraude bancare

Publicat in Eveniment 15 Mai 2015 471 ori
Google+ WhatsApp
Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu, audiaţi la DIICOT într-un dosar de fraude bancare
Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu, audiaţi la DIICOT într-un dosar de fraude bancare

Un nou dosar bombă al DIICOT. Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu au fost scoşi din arest şi duşi la audieri într-un dosar disjuns din cel al bancherilor. Cei doi au calitatea de suspecţi pentru că ar fi luat ilegal credite de milioane de euro. Banii au fost primiţi, deşi nu îndeplineau condiţiile de creditare, informează România TV.


Sorin Roşca Stănescu şi Adrian Sârbu au fost scoşi vineri din penitenciar şi respectiv din arest şi duşi la Structura Centrală a DIICOT. Potrivit unor surse judiciare, cei doi au fost citaţi în calitate de suspecţi.

Vineri li s-a adus la cunoştinţă faptul că sunt urmăriţi penal pentru acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani. Este vorba de aceleaşi acuzaţii atât în cazul lui Adrian Sârbu, cât şi în cazul lui Sorin Roşca Stănescu.

Aceleaşi surse judiciare spun că este vorba de un dosar aflat în fază de început în care se investighează modul în care mai mulţi clienţi consideraţi privilegiaţi au reuşit să obţină credite de la BRD din perioada 2007 şi până în 2015.

În cazul lui Adrian Sârbu, acesta are două credite obţinute de la BRD. Primul dintre ele, un credit de 7 milioane de euro, a fost luat de Adrian Sârbu în jurul anului 2008 de la banca-mamă, banca din Franţa, pe baza unei garanţii, unei scrisori de garanţie dată de BRD, sucursala Primăverii, din Capitală. Cu banii obţinuţi şi-a cumpărat un apartament în zona de centru a Parisului.

De asemenea, Adrian Sârbu a mai obţinut şi un al doilea credit, de 4 milioane de dolari, tot de la sucursala BRD din Primăverii. În cazul acestui credit, figurează ca fiind cu foarte multe rate neplătite. În cazul lui, procurorii investighează în acest moment dacă acele credite s-au obţinut în mod legal şi conform prevederilor băncii, dar şi prevederilor Băncii Naţionale a României.

În cazul lui Sorin Roşca Stănescu, acesta a reuşit să obţină în anul 2008, un credit de 3 milioane de euro de la BRD, credit ce a fost garantat cu două terenuri de vegetaţie în Snagov a căror valoare depăşea 500.000 de euro. Creditul în acest moment figurează ca fiind neperformant.

Audierea celor doi are loc într-un dosar legat de alt dosar mai vechi, trimis în instanță în octombrie 2013, și în care sunt judecați oameni de afaceri și bancheri, printre care se află și Marius Locic, pentru o fraudă de 85 milioane de euro cu credite imobiliare de la BRD.

În prezent, Adrian Sârbu este arestat în alt dosar, respectiv cel de evaziune fiscală de la Mediafax, iar Sorin Roșca Stănescu se află în penitenciar, el fiind condamnat în dosarul "Rompetrol".

Vizate de acest nou dosar sunt şi persoane din conducerea BRD România.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.